Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Mogelijk problemen bij Red Bull, Verstappen er niet helemaal gerust op

Max Verstappen werkt niet helemaal zorgeloos toe naar de Formule 1 Grand Prix van Spanje. Tijdens de kwalificatie was er al een probleem met zijn DRS-systeem en ruim een uur voor de race werkte Red Bull ook weer vlijtig aan die achtervleugel.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen start de Formule 1 Grand Prix van Spanje als tweede, pal achter Charles Leclerc. Een goede uitgangspositie, mits Verstappen tenminste in staat is om Charles Leclerc aan te vallen. Daarvoor zal hij deels afhankelijk zijn van zijn DRS-systeem, het systeem dat hem er op zaterdag nog van weerhield voor de poleposition te gaan.

Ook op de zondag echter werd Red Bull hard werkend in de garage gespot, werkend aan de achterzijde van de auto van Verstappen, Dat terwijl uit het document van de FIA bleek dat ze reeds diverse onderdelen met betrekking tot het DRS had vervangen. Waren er dan toch hardnekkigere problemen? RacingNews365 heeft Red Bull om een reactie gevraagd.

Wat denkt Verstappen er zelf van?

Max Verstappen zelf werd tijdens de drivers parade al gevraagd naar zijn verwachtingen, waarbij hem ook gevraagd werd of de problemen van gisteren gedurende de nacht zijn opgelost. Hij kon het niet bevestigen: "Ik hoop dat het DRS-systeem is gerepareerd", aldus Verstappen, om op iets positievere wijze te vervolgen.

"Onze auto is doorgaans in de race wat beter. Natuurlijk zitten we wel met enkele vraagtekens, maar ik denk dat we een goede kans maken."

Gevraagd of Red Bull en Verstappen iets voor liggen op de rest, haalt hij zijn schouders op: "Dat weet ik niet, daar gaan we vanzelf achter komen tijdens de race."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"