© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Mogelijk weer gridstraf voor Stoffel Vandoorne

11 sep. 2017 17:00 Ruud Dimmers 0 reacties
De Grand Prix van Singapore begint mogelijk wederom slecht voor Stoffel Vandoorne. De Belgische F1-coureur van McLaren kreeg dit seizoen bijna ieder weekend te maken met pech en gridstraffen. In Singapore komt daar mogelijk een vervolg op.

Honda onderzoekt MGU-K van Vandoorne

Juist op het stratencircuit van Singapore wil McLaren hoge ogen gooien. Het is er veel minder afhankelijk van het gebrek aan vermogen van de Honda-motor. Om die reden wisselden Vandoorne en Alonso al van motor in aanloop naar deze grand prix. Doelstelling is dan ook om motorisch gezien zonder kleerscheuren en gridstraffen het weekend door te komen.

Tijdens de GP van Italië viel Vandoorne uit door een probleem met de MGU-K. Honda onderzoekt nog of deze te gebruiken is tijdens het weekend in Singapore. Mocht dit niet het geval zijn dan moet er een nieuwe geplaatst worden en volgt er wederom een gridstraf voor Vandoorne.

Eric Boullier van McLaren ziet Singapore als de grootste kans na Monaco om veel punten te scoren. Hij is dan ook niet blij met een mogelijke gridstraf.

"We hebben er alles aan gedaan om gridstraffen te voorkomen hier. We hopen dat Stoffel na zijn uitvalbeurt op Monza geen nieuwe onderdelen nodig heeft. We wachten daarvoor nog op de bevestiging van Honda."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen