Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mogelijke opvolger Latifi liet goede indruk achter bij Williams

Logan Sargeant mocht tijdens de eerste vrije training voor de GP van de Verenigde Staten plaatsnemen achter het stuur van de Williams F1-bolide. Hij had zijn weekenddebuut anders verwacht, maar krijgt complimenten van het team.

Williams-protegé Logan Sargeant maakte tijdens de eerste vrije training in Austin zijn Formule 1-debuut. De Amerikaan mocht het stuur overnemen van Nicholas Latifi. Hij neemt na het huidige seizoen afscheid van Williams, waardoor er plaats is voor Sargeant of een andere coureur. Wel moet de Williams Academy-coureur nog genoeg superlicentiepunten halen. Pas aan het einde van het Formule 2-seizoen wordt duidelijk of hij inderdaad genoeg punten heeft voor de Formule 1, maar in Austin kwam hij alvast in actie tijdens een training. Sargeant klokte 23 ronden binnen een uur en leerde hier naar eigen zeggen veel van. "Dat was ook het grootste doel vandaag en dat is volgens mij gelukt", liet hij na afloop weten aan de media, waaronder RacingNews365. "Het was echter heel anders dan ik had verwacht, maar wel op een goede manier. Hoe de auto reageert, verschilt gigantisch van wat ik gewend ben in de Formule 2. De auto reageert razendsnel en de remmen doen het heel goed", aldus de 21-jarige coureur, die Williams en Dorilton Motor Sports bedankt voor de kans.

Complimenten voor Sargeant

Dave Robson, Head of Vehicle Performance van Williams, is tevreden over Sargeant en zijn prestaties in de eerste vrije training. "Logan heeft het goed gedaan en hij kon al gelijk bouwen op de ervaring van Abu Dhabi vorig jaar (young driver test, red.) en het verrichte simulatorwerk." "Hij heeft geen fouten gemaakt, reed erg goed en hij had gelijk goede feedback voor de engineers." Sargeant staat momenteel derde in de Formule 2-stand. Met nog een raceweekend te gaan is dat voldoende voor een superlicentie, maar hij mag niet lager zakken dan de zesde plaats in de rangorde. Dit lijkt veel, maar tussen Sargeant en P7 zit slechts een gat van 12 punten.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie