Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Mogelijke uitbreiding Formule 1-kwalificatie voor seizoen 2019'

Na het bandendrama in Singapore wil de FIA zo snel mogeljik ingrijpen. De wereldautosportbond is van zins om het kwalificatiesysteem aan te passen, om te voorkomen dat er veel rijders vastzitten aan de set banden waarop ze in het voorgaande segment hebben rondgereden. Mogelijk wordt er een vierde segment toegevoegd aan de allesbepalende tijdtraining.

Sergio Perez en Romain Grosjean klaagden steen en been na afloop van de Grand Prix van Singapore. Het tweetal had zich op zaterdag keurig gekwalificeerd op de vierde startrij, maar kwam op zondag tekort voor een puntenfinish. Zowel de Mexicaan als de Fransman ondervond hinder aan de hypersoftstart.

Aan de keerzijde van de medaille waren daar Fernando Alonso, Carlos Sainz en Charles Leclerc. Het drietal kwalificeerde zich buiten de top tien, maar reed dankzij een lange eerste stint en een vrije bandenkeuze naar een positie binnen de top tien. Alonso kwam als zevende over de meet, voor Sainz en Leclerc. Slechts Nico Hülkenberg (als tiende gestart) wist zijn positie in Q3 ook daadwerkelijk om te zetten in een puntenfinish. Hoe de kwalificatie er in 2019 precies uit moet gaan zien met de invoering van de zogenaamde Q4 is nog onduidelijk. Racingnews365 heeft vernomen dat er in het laatste segment acht rijders over moeten blijven die strijden om de poleposition. De twaalf afvallers worden verdeeld over de voorgaande drie segmenten.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden