Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Monteur Raikkonen breekt been bij pitstop drama

Voor Kimi Raikkonen voelde zijn pitstop met dramatische afloop als alle anderen. Pas toen hij weg werd gestuurd, merkte hij dat er iets niet in orde was.

Kimi Raikkonen leek in Bahrein op weg naar een podiumklassering toen zijn tweede pitstop compleet verkeerd ging. De Fin werd weggestuurd toen men linksachter nog bezig was met het wiel. Een crewlid genaamd Francesco werd aangeraden en raakte zwaargewond aan zijn been. "Voor mij voelde het als een reguliere pitstop en een goede bandenwissel" , zo laat Kimi Raikkonen na de race in gesprek met Channel 4 optekenen. "De lichten van sprongen op groen, maar toen bleek er aan de achterkant toch nog iets niet in orde te zijn. Het is zeer ongelukkig dat daarbij een crewlid gewond is geraakt." Ferrari heeft inmiddels via twitter kenbaar gemaakt dat de man in kwestie zowel zijn kuitbeen als scheenbeen gebroken heeft.

983032497587007488

Apparently a shinbone and fibula fracture, our thoughts are with Francesco, stay strong #BahrainGP — Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) 8 april 2018

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"