Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Montoya: "Dan snoert Verstappen iedereen de mond"

Terwijl menig Formule 1-fan hoopt op een spannende strijd om de overwinning, vindt Juan Pablo Montoya het idee dat Max Verstappen alles wint stiekem wel leuk. De voormalig F1-coureur blikt vooruit op de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Negen Formule 1-races tot nu toe, negen overwinningen voor Red Bull. De eerste helft van het F1-jaar wordt ongekend hard gedomineerd door het Oostenrijkse topteam, waarbij Max Verstappen de meeste overwinningen binnenhaalde. De Nederlander werd zeven keer eerste en twee keer tweede.

Geweldig nieuws voor Verstappen, maar voor de concurrenten en haar fans wat minder. Menig fan hoopt op wat diversiteit in het aantal overwinningen, maar de gedachte dat één team of één coureur (vrijwel) alles wint, klinkt voor anderen ook juist interessant. Een daarvan is voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya.

Bij Vegas Insider blikt hij vooruit op de GP van Groot-Brittannië en de daaropvolgende races. "Ik denk dat we wel moeten zeggen dat Max Verstappen gaat winnen", zo oordeelt hij. "Het zou fantastisch zijn als hij nu alles races gaat winnen. Dan snoert hij echt iedereen de mond, dat zou pas cool zijn!"

Sergio Perez

Aan Verstappens kant van de Red Bull-garage gaan de zaken dus goed, maar hoe zit het met de andere kant? "Het grootste vraagteken is: wat gaat er gebeuren met Sergio Perez? Kan Checo weer een goede ronde neerzetten in de kwalificatie?", vraagt de Colombiaanse coureur zich af.

"Hij moet stoppen met dit keihard proberen, want de auto is snel genoeg. Het is oké als hij Q3 haalt door zesde of zevende te worden en zes tienden van je teamgenoot af te zitten. Probeer het daarna in Q3 nog eens en kijk dan wat er gebeurt. Eerst maar een banker lap en dan pas alles geven."

"Gaat hij op het podium staan? Ik zeg voor 90% ja. Wordt hij tweede? Dat weet ik nog niet", aldus Montoya, die naast de Red Bull-rijders naar de rode concurrent wijst als podiumfavoriet. "Ik zie Checo misschien op nummer drie en dan een Ferrari op de tweede plaats", zo luidt zijn voorspelling.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'