Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Montoya oppert Verstappen-vervanger bij Red Bull

Blijft Max Verstappen bij Red Bull Racing of vertrekt hij? Dat is de grote vraag die nu speelt. Juan Pablo Montoya gaat in een exclusief interview met RacingNews365 in op wie Verstappen zou kunnen vervangen bij de Oostenrijkse renstal en deelt zijn mening over de aankomende strijd tussen Lewis Hamilton en Charles Leclerc bij Ferrari.

Max quali miami
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar heel veel mensen ervan uit gingen dat Lewis Hamilton zijn Formule 1-carrière bij Mercedes zou afsluiten, verraste de zevenvoudig wereldkampioen met een spectaculaire overstap naar Ferrari. Afgelopen zomer tekende Hamilton nog voor twee jaar bij bij Mercedes, maar door een clausule kwam hij onder zijn contract uit en zo kon hij bij de Scuderia terecht voor zijn laatste kunstje in de Formule 1.

Dat zorgt er wel voor dat de zevenvoudig wereldkampioen naast Charles Leclerc komt te zitten. De Monegask is al langere tijd verbonden aan Ferrari en de Scuderia stelt veel in het werk om met hem wereldkampioen te worden. Levert dat dan uiteindelijk een clash op tussen die twee? Juan Pablo Montoya deelt zijn verwachtingen in een exclusief interview met RacingNews365 en hij denkt dat er problemen zullen ontstaan tussen de twee.

"Het zal interessant zijn om te zien hoe soepel dat gaat met Charles en Lewis in de auto's, om eerlijk te zijn", aldus de zevenvoudig Grand Prix-winnaar. "Er zal een persoonlijkheidsclash ontstaan. Het wordt leuk om naar te kijken."

Positie Sainz

De mogelijke clash bij Ferrari is momenteel niet het enige probleem binnen de rijdersmarkt. Door de komst van Hamilton naar Ferrari moet Carlos Sainz namelijk op zoek naar een nieuw zitje voor 2025. Zijn naam wordt veelvuldig genoemd bij Stake F1 Team, wat vanaf volgend seizoen verder zal gaan als project van Audi, maar ook Mercedes en Red Bull zouden opties zijn voor de Spanjaard. Montoya denkt dat Sainz het beste tot zijn recht zal komen bij Red Bull.

"Ik denk dat Carlos op dit moment de beste keuze is voor Red Bull, vooral als er in kamp Verstappen wordt gedacht aan een vertrek", aldus Montoya. "Red Bull moet een A-plus coureur als back-up hebben als ze denken aan een vertrek van Max. Het kan niet zo zijn dat Checo en Max allebei vertrekken, want dan heb je niets. Maar op dit moment doet hij (Sainz, red.) zijn werk. Hij doet wat er gedaan moet worden. Zullen er betere coureurs zijn? Waarschijnlijk wel. Maar ik denk dat Carlos in de juiste situatie heel goed kan zijn."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez