© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Montoya vindt eventuele terugkeer Robert Kubica 'een slechte grap'

18 nov. 2017 07:00 Rik Alkema 0 reacties
Het meest begeerde stoeltje in de Formule 1 is momenteel dat van Williams. Nu Felipe Massa officieel geen kandidaat meer is voor een stoeltje, blijven er nog een viertal kandidaten over. Een daarvan is Robert Kubica, die eerder de Formule 1 moest verlaten na een zware crash. Niet iedereen is daar echter enthousiast over. Zo noemt voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya een eventuele terugkeer van Kubica 'een 'grap'.

Montoya twijfelt over fysieke gesteldheid Kubica

Momenteel lijkt de strijd om het laatste plaatsje bij Williams te gaan tussen Robert Kubica, Paul di Resta, Pascal Wehrlein en Daniil Kvyat. Kubica en di Resta hebben eerder dit jaar al getest voor het team, terwijl Wehrlein en Kvyat dit jaar nog een (vast) stoeltje hadden in de Formule 1.

Van de vier kandidaten is Kubica de meest opvallende, aangezien hij in 2011 door een zware crash de Formule 1 moest verlaten. Zijn racecarrière leek zelfs voorbij, maar wonder boven wonder herstelde de Pool uitermate goed van zijn zware blessure.

Veel mensen juichen een terugkeer dan ook toe, maar er zijn ook genoeg mensen die een terugkeer van Kubica een slecht idee vinden.

Een daarvan is Juan Pablo Montoya. De Colombiaan, die van 2001 tot en met 2004 voor het team van Williams reed, is bepaald niet te spreken over de mogelijke terugkeer van Kubica.

"Ik weet zeker dat Robert niet meer voor de volle honderd procent in staat is om een Formule 1-auto te besturen. Het moet wel een slechte grap zijn", is Montoya hard in zijn oordeel.

Eerder uitte ook Jacques Villeneuve zijn twijfels over de fysieke gesteldheid van Kubica.

"Wat gebeurt er als hij ineens snel moet reageren? Hij moet eigenlijk een test afleggen om te kijken of hij dat nog kan. Hij zal goed moeten nadenken of hij dit nog echt wil", aldus Villeneuve.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen