Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Montoya vindt eventuele terugkeer Robert Kubica 'een slechte grap'

Het meest begeerde stoeltje in de Formule 1 is momenteel dat van Williams. Nu Felipe Massa officieel geen kandidaat meer is voor een stoeltje, blijven er nog een viertal kandidaten over. Een daarvan is Robert Kubica, die eerder de Formule 1 moest verlaten na een zware crash. Niet iedereen is daar echter enthousiast over. Zo noemt voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya een eventuele terugkeer van Kubica 'een 'grap'.

Momenteel lijkt de strijd om het laatste plaatsje bij Williams te gaan tussen Robert Kubica, Paul di Resta, Pascal Wehrlein en Daniil Kvyat. Kubica en di Resta hebben eerder dit jaar al getest voor het team, terwijl Wehrlein en Kvyat dit jaar nog een (vast) stoeltje hadden in de Formule 1. Van de vier kandidaten is Kubica de meest opvallende, aangezien hij in 2011 door een zware crash de Formule 1 moest verlaten. Zijn racecarrière leek zelfs voorbij, maar wonder boven wonder herstelde de Pool uitermate goed van zijn zware blessure. Veel mensen juichen een terugkeer dan ook toe, maar er zijn ook genoeg mensen die een terugkeer van Kubica een slecht idee vinden.

Een daarvan is Juan Pablo Montoya. De Colombiaan, die van 2001 tot en met 2004 voor het team van Williams reed, is bepaald niet te spreken over de mogelijke terugkeer van Kubica. "Ik weet zeker dat Robert niet meer voor de volle honderd procent in staat is om een Formule 1-auto te besturen. Het moet wel een slechte grap zijn" , is Montoya hard in zijn oordeel. Eerder uitte ook Jacques Villeneuve zijn twijfels over de fysieke gesteldheid van Kubica. "Wat gebeurt er als hij ineens snel moet reageren? Hij moet eigenlijk een test afleggen om te kijken of hij dat nog kan. Hij zal goed moeten nadenken of hij dit nog echt wil" , aldus Villeneuve.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"