Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

MotoGP-coureurs willen geen Formule 1-race op Assen

De toppers uit de MotoGP hebben zich uitgesproken tegen de mogelijke komst van de Formule 1 naar Assen. De coureurs vrezen dat de kwaliteit van het circuit achteruit gaat als de F1-auto's er overheen racen.

Het F1-project van het TT Circuit krijgt geen bijval van de MotoGP-coureurs. Dit werd duidelijk tijdens de persconferentie voorafgaand aan het TT-weekend. MotoGP-legende Rossi hoopt dat de Formule 1 niet naar assen komt. "Ze hebben al zoveel circuits die ze kunnen gebruiken zonder aanpassingen. Assen moet voor de motoren blijven. Voor ons is het veel beter dat de F1 hier wegblijft en dat is ook voor historie van het circuit beter."

Met name de toename van het aantal hobbels en kuilen wordt gevreesd door Rossi. De Italiaan krijgt bijval van Jorge Lorenzo. "Ik hoop dat er hier geen F1 komt. Allereerst vanwege de hobbels en ten tweede omdat het circuit aangepast moet worden." Andrea Dovizioso noemt het onmogelijk dat de Formule 1 naar Assen komt. "De baan is daar veel te smal voor. Ze kunnen het circuit aanpassen, maar ik verwacht het niet. Ik denk ook niet dat de F1-races hier leuk zijn om naar te kijken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi