© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

MotoGP-coureurs willen geen Formule 1-race op Assen

28 jun. 2018 18:42 Ruud Dimmers 1 reacties
De toppers uit de MotoGP hebben zich uitgesproken tegen de mogelijke komst van de Formule 1 naar Assen. De coureurs vrezen dat de kwaliteit van het circuit achteruit gaat als de F1-auto's er overheen racen.

MotoGP-coureurs vrezen afname kwaliteit TT circuit

Het F1-project van het TT Circuit krijgt geen bijval van de MotoGP-coureurs. Dit werd duidelijk tijdens de persconferentie voorafgaand aan het TT-weekend.

MotoGP-legende Rossi hoopt dat de Formule 1 niet naar assen komt. "Ze hebben al zoveel circuits die ze kunnen gebruiken zonder aanpassingen. Assen moet voor de motoren blijven. Voor ons is het veel beter dat de F1 hier wegblijft en dat is ook voor historie van het circuit beter."

Met name de toename van het aantal hobbels en kuilen wordt gevreesd door Rossi. De Italiaan krijgt bijval van Jorge Lorenzo.

"Ik hoop dat er hier geen F1 komt. Allereerst vanwege de hobbels en ten tweede omdat het circuit aangepast moet worden."

Andrea Dovizioso noemt het onmogelijk dat de Formule 1 naar Assen komt. "De baan is daar veel te smal voor. Ze kunnen het circuit aanpassen, maar ik verwacht het niet. Ik denk ook niet dat de F1-races hier leuk zijn om naar te kijken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen