Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

MotoGP-legende Rossi wil graag racen met Norris

Valentino Rossi heeft dit jaar afscheid genomen van de MotoGP, maar is het racen nog niet moe. De Italiaan zou in 2022 het allerliefste samen met Lando Norris racen.

Na negen wereldtitels en 116 Grand Prix-overwinningen nam Valentino Rossi onlangs afscheid van de MotoGP. De Italiaan zegt het racen alleen nog niet helemaal voorbij, al wil hij het voortaan op vier wielen gaan proberen. Met wie hij volgend jaar zou willen racen heeft 'ie ook al bedacht. Lando Norris staat bovenaan zijn lijstje. "Ik zal volgend jaar met auto's racen en als ik een race met Lando zou kunnen doen zou met dat heel veel plezier brengen. Hij is super snel en ik denk dat we er zeker van kunnen genieten", zei Rossi in gesprek met Motorsport . Norris is groot fan van de Italiaanse coureur en steekt die adoratie ook niet onder stoelen of banken. In 2019 reed de McLaren-man nog met een speciale Rossi-helm tijdens de Grand Prix van Italië.

Rossi ook fan van Norris

Rossi weet dat Norris fan is van hem en is op zijn beurt ook te spreken over de jonge coureur. "Ik heb altijd contact met Lando, want hij is al van begin af aan fan van mij. Hij had een speciale helm op Monza, eentje zoals die van mij. Ik volg veel van hem omdat ik denk dat hij een enorm talent is en hij is ook nog erg jong." De Italiaanse coureur zegt te kunnen lachen om Norris en heeft plannen om volgend jaar bij een wedstrijd te zijn. "Het is een grappige jongen. Volgend jaar, als ik meer tijd heb, wil ik proberen om een F1-race bij te wonen."

F1-geschiedenis van Rossi

Rossi is geen vreemde in wereld van de Formule 1. In 2004 waren er veel geruchten over een overstap van de 42-jarige coureur naar de klasse, nadat hij een F1-auto testte voor het team van Ferrari. Het mocht echter nooit zo zijn. In 2019 nam de Italiaan voor de laatste keer plaats in een Formule 1-auto. Rossi ruilde toen van voertuig met Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur stapte op de YZR-M1-motor van Rossi, die op zijn beurt achter het stuur kroop van de W08-Mercedes bolide. Bekijk de beelden van die ruil in de video hieronder.

3V6RQFbsIr4

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi