MotoGP-plek niet in de planning van Michael van der Mark

10 feb. 15:06 René Oudman 0 reacties
Hij presteert naar behoren in het WK Superbike, maar veel motorraceliefhebbers zouden Michael van der Mark graag eens op een topmachine in de MotoGP aan het werk zien. De 26-jarige Rotterdammer focust zich voor dit moment echter op de klasse waarin hij sinds 2015 zijn kunsten vertoont.

Of hij niet doodmoe wordt van telkens dezelfde vraag? “Het is logisch”, laat Van der Mark in gesprek met Racingnews365 weten. “We zitten natuurlijk dichtbij de MotoGP.” In het WK Superbike komt Van der Mark uit voor het officiële fabrieksteam van Yamaha, hetzelfde merk als waarvoor Valentino Rossi en Maverick Viñales in de MotoGP zijn te bewonderen.Moto

Anderhalf jaar geleden leek Van der Mark zelfs zijn MotoGP-debuut te gaan maken op een fabrieks-Yamaha, doordat Rossi zijn scheen- en kuitbeen had gebroken. Het feest werd te elfder ure afgeblazen omdat The Doctor besloot om toch deel te nemen aan het Grand Prix-weekend waarvoor Yamaha Van der Mark had aangewezen. “Toen Valentino geblesseerd was, kwam Yamaha wel direct bij het Superbike-team uit, dus op zo’n manier zit er wel degelijk een MotoGP-kans voor ons in.”

Van der Mark komt echter direct to the point: “Het is natuurlijk afwachten. Het ligt uiteraard ook gewoon aan mijn eigen resultaten in het WK Superbike. Voorlopig staat deelname aan MotoGP-wedstrijden niet op de planning omdat ik het druk genoeg heb in mijn eigen klasse, maar zoals ik al zei, we zitten natuurlijk wel heel erg dicht op het vuur.”

Een maand nadat hij aanvankelijk zijn MotoGP-debuut zou maken, mocht Van der Mark alsnog aan de start van een wedstrijd uit die klasse verschijnen. Toen in het najaar van 2017 bleek dat Jonas Folger fysiek niet in staat was om het seizoen af te werken, trok Tech 3, destijds een satellietteam van Yamaha, naar het SBK-team van hetzelfde merk om een vervanger op te roepen. Van der Mark was uiteindelijk de gelukkige. Zodoende werd de Rotterdammer de eerste Nederlander sinds Jurgen van den Goorbergh (2005) die aan de start van een MotoGP-race verscheen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen