© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Motoren zijn niet het grootste probleem van de Formule 1'

04 nov. 2017 09:10 Rik Alkema 0 reacties
Deze week maakte Liberty Media de richtlijnen bekend voor de nieuwe motoren, die vanaf 2021 dienst moeten gaan doen in de Formule 1. Gemengde reacties volgden op de aankondiging en het leidde zelfs tot het dreigement van Ferrari om de sport te verlaten. Paddy Lowe, technisch directeur bij Williams, relativeert de kwestie en hoopt vooral dat de Formule 1 haar energie in andere zaken steekt.

Technisch directeur Williams vindt ophef over motoren 'onzin'

Het doel van het nieuwe motorreglement is om de motoren luider, goedkoper en simpeler te maken. Dit moet er toe leiden dat het veld in elkaar schuift, dat de fans weer kunnen genieten van het geluid en dat nieuwe fabrikanten ook kunnen instappen.

Volgens Paddy Lowe moet de Formule 1 zich helemaal niet richten op de 'motorproblematiek', maar zich vooral focussen op het verkleinen van de verschillen tussen de teams.

"Er wordt veel gezegd over de nieuwe motoren, maar dat is volgens mij het probleem niet. Het probleem is dat de verschillen tussen de teams veel te groot zijn", begint Lowe.

"En die verschillen hebben niets te maken met de motor. We zien nu eigenlijk altijd twee wedstrijden in één wedstrijd en dat komt niet door de krachtbron", uit Lowe zijn ongenoegen.

"Als we nieuwe reglementen invoeren zorgt dat alleen maar voor nog grotere verschillen. De topteams hebben het geld en de middelen en beschikken over een goede motor, terwijl de kleinere teams dat niet lukt", spreekt Lowe zijn zorgen uit.

Een oplossing heeft Lowe echter ook niet direct paraat. "De enige manier waarop je zoiets kan voorkomen is het te standaardiseren. Maar dan is de vraag: 'wat is standaard?'. Het is en blijft een lastig onderwerp", aldus Lowe.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen