© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Motorleverancier Honda blijft actief in de Formule 1

24 jul. 2017 15:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Komt er nu wel of niet een einde aan het driejarige huwelijk van McLaren met motorleverancier Honda? De afgelopen maanden wordt er volop gespeculeerd over een mogelijke breuk. Echter tot op heden blijft het gissen over wat er in 2018 gaat gebeuren. Honda zelf wil in ieder geval actief blijven in de Formule 1.

Intentie van Honda is om door te gaan McLaren

Na drie moeizame jaren is het lek bij McLaren nog steeds niet boven. Problemen met de Honda motor zorgen vrijwel continu voor de nodige problemen. McLaren wil op korte termijn terug naar de top en heeft daarvoor een betrouwbare maar vooral ook een snellere motor nodig.

De Japanse motorleverancier heeft inmiddels vergaande plannen om het team van Sauber van motoren te voorzien in 2018. Nu deze deal min of meer is afgeketst en het huwelijk met McLaren misschien wordt ontbonden, is de kans groot dat Honda verdwijnt uit de Formule 1.

Honda woordvoerder Yamamoto ontkent tegenover Sportiva echter dat Honda stopt met de Formule 1.

"Ik heb regelmatig contact met president Takahiro Hachigo en de andere bestuursleden en bij niemand is de intentie aanwezig om te stoppen met de Formule 1."

Yamamoto ontkent echter niet dat er inderdaad gesprekken worden gevoerd met McLaren over de toekomst.

"We hebben een contract met McLaren en daarover wordt ook inderdaad gesproken. De intentie hiervan is om met elkaar door te gaan. We sluiten de mogelijkheid echter uit dat McLaren tijdelijk gebruik gaat maken van een andere motorfabrikant."

Ook over de deal met Sauber doet Yamamoto een boekje open.

"Wat Sauber betreft, we hebben met Monisha Kaltenborn goede onderhandelingen gevoerd en deze gingen in de juiste richting. De nieuwe directie heeft echter het beleid gewijzigd waardoor we nu opnieuw met elkaar in gesprek gaan. Wij zijn echter wel bereid om Sauber van motoren te voorzien."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen