Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Motorrijders houden het spannend na negende etappe Dakar Rally

Met nog één etappe te gaan zijn de onderlinge verschillen in de top van het motorklassement zeer gering. Vandaag startte de top vier gezamenlijk, waarvan de top drie ook gezamenlijk weer over de streep kwam.

De vier hoofdrolspelers uit het klassement vertrokken allemaal in het eerste groepje van tien rijders. Toby Price, Pablo Quintanilla, Matthias Walkner en Adrien van Beveren konden zo in een rechtstreeks duel proberen de verschillen te maken op de op één na laatste dag. Daar slaagde echter geen van allen in.

Bij de finish, 312 kilometer later, reden Price, Quintanilla en Walkner nog steeds samen, waardoor de onderlinge verschillen hooguit met één in seconden zijn veranderd. Zo handhaaft Toby Price zich met nog één korte etappe te gaan aan de kop van het klassement, gevolgd door Quintanilla en Walkner, respectievelijk uitkomend voor KTM, Husqvarna en KTM. Adrien van Beveren, de nummer vier in het klassement blies in de slotkilometers van de etappe zijn motor op en ligt uit de rally.

De dagzege ging echter niet naar één van de bovengenoemde mannen. Het was ietwat verrassend de Fransman Michael Metge die er op de Sherco met de overwinning vandoor ging. Hij passeerde de streep zo'n drieënhalve minuut eerder dan het leidende drietal. De tweede tijd was er voor de Boliviaan Daniel Nosiglia Jager.

Tussenstand na negen etappes:

1. Price
2. Quintanilla +00:01:02
3. Walkner +00:06:35
4. Short +00:40:01
5. De Soultrait +00:47:44