© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Motorupgrade voor Max Verstappen bij GP Canada

17 apr. 2018 11:12 Jan van der Burgt 0 reacties
Renault is van plan om voor de Grand Prix van Canada met een upgrade te komen van de V6-turbomotor. Die upgrade moet 30 pk extra opleveren, wat zich op het Circuit Gilles Villeneuve zou vertalen naar een tijdwinst van 0.3 seconde per rondje.

Upgrade moet Renault 30 pk extra geven

De Spaanse publicatie AS heeft van onbekende bronnen in China vernomen dat Renault  voor de Grand Prix van Canada een grote upgrade plant voor de motor. Met naar verluidt 30 pk extra moet het gat naar de Ferrari- en Mercedes-krachtbronnen verder gedicht worden.

De 30 pk's extra zouden een tijdwinst van drie tienden op moeten leveren op het semi-stratencircuit in Montreal. AS meldt dat Renault daarmee de barrière van 950 pk slecht, terwijl Renault eerder al claimde op dat niveau te zitten. Het zou evengoed dus kunnen betekenen dat Renault dus langzaam naar de 1000 pk-grens kruipt.

Ondertussen plant ook Honda een motorupgrade voor Canada en uiterlijk voor de Grand Prix van Frankrijk. Voorspellingen over hoeveel dat Toro Rosso oplevert aan extra paardenkrachten variëren van 27 tot 40 pk.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen