Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

MP Motorsport tovert konijn uit hoge hoed voor GP Monaco

Het Nederlandse Formule 2-team van MP Motorsport heeft een opvallende inschrijving voor het raceweekend in Monaco. De Russische coureur Artem Markelov, in 2017 nog vicekampioen in de opstapklasse, zal voor één weekend de oranjewitte bolide van het team uit Westmaas besturen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula 2

MP Motorsport moest op zoek naar een vervanger voor vaste rijder Jordan King, omdat de Brit zich probeert te kwalificeren voor de Indianapolis 500. De legendarische race in de Verenigde Staten valt zoals zo vaak samen met het Grand Prix-weekend in het prinsdom.

Na een zoektocht is MP Motorsport uitgekomen bij Markelov, die de Formule 2 kortgeleden nog vaarwel had gezegd. De 24-jarige coureur had na vijf volledige seizoenen besloten zijn blik te verruimen en trok zodoende naar Japan, om deel te nemen aan het Super Formula-kampioenschap. In die serie racet hij komend weekend op het circuit van Autopolis.

"We kunnen geen snellere coureur dan Artem bedenken om het zitje van Jordan in te vullen voor het weekend in Monaco", laat MP Motorsport bij monde van teambaas Sander Dorsman weten. "Helaas moeten we Jordan een weekendje missen, maar Artem is zeker een waardig vervanger."

King presteerde tot dusver vrij degelijk: de 24-jarige Brit werd derde in de Azerbeidzjaanse hoofdrace en kon twee zevende plaatsen overleggen tijdens de wedstrijden in Spanje. Markelov zegevierde overigens al tweemaal in de straten van Monaco: in 2016 boekte hij een controversiële eerste overwinning in de - toen nog - GP2 Series, vorig jaar bleek de Rus eveneens het beste.

Naast Markelov mag de onder de Nederlandse licentie rijdende Mahaveer Ragunathan wederom instappen. De Indiër bleek tot dusver niet bijzonder sterk in de Formule 2, hij kwam behoorlijk tekort ten opzichte van zijn concurrenten.

0 reacties

    Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes