Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mysterieus Mercedes reageert op geruchten over problemen met nieuwe F1-bolide

Op woensdag ging Mercedes voor het eerst de baan op, maar op donderdag verschenen George Russell en Lewis Hamilton plots wéér in Silverstone. Wat is er aan de hand?

Op woensdag onthulde Mercedes haar nieuwe W14 en meteen daarna dook het de baan op. Op een korte video van een auto die de pitbox uitreed en enkele foto's van George Russell op de baan na, kregen we echter niets te zien van die eerste meters van de Mercedes. Dat terwijl het team in aanloop naar de woensdag wel had aangekondigd dat er in de avond uitgebreide beelden zouden worden gedeeld met de media en het publiek. Een dag later keerde Mercedes echter wederom terug op Silverstone. Inmiddels waren er al geruchten op gang gekomen dat er op woensdag problemen waren en dat het team het daarom een dag later het nog eens zou proberen. Op woensdag zouden er volgens de geruchten namelijk slechts een handvol ronden afgelegd zijn, terwijl er onder het mom van een filmdag in totaal 100 kilometer, oftewel minstens 17 ronden zouden kunnen worden gereden op de normale lay-out van het Britse circuit.

Mercedes: "Ongegrond"

RacingNews365 zocht contact met Mercedes voor een reactie, waarna een woordvoerder de geruchten over problemen 'ongegrond' noemde. "Op woensdag voerden we een demo uit", zo klinkt zijn uitleg. "Deze donderdag hebben we een filmdag gepland. Zoals je misschien wel kan zien was dit al gepland, want we hebben het circuit voor beide dagen geboekt", aldus het team van Lewis Hamilton en George Russell. Terugkijkend op de communicatie vanuit Mercedes de afgelopen week, hebben we echter het woord 'demo' nog niet eerder gezien. In het persbericht dat het overkoepelende Mercedes Motorsport op woensdag uitstuurde, werd eveneens gesproken over een 'filmdag' en een 'shakedown'. Ook de mediasite van het F1-team zelf sprak in haar communicatie over een shakedown en filmdag. Al met al genoeg stof tot nadenken. Problemen of niet, een shakedown / filmdag is natuurlijk hét moment om problemen te hebben. Over een week, als men in Bahrein begint aan de testdagen, moeten die eerste kinderziektes toch echt opgelost zijn. Nog een week later mag er niets meer mis gaan, want dan staat het eerste Grand Prix-weekend voor de deur.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'