© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Nürburgring wil Formule 1 race terug op F1-kalender

01 jan. 2018 11:10 Ruud Dimmers 0 reacties
Keert de Formule 1 nog terug naar de Nürburgring? Als het aan de fans ligt wel, maar de laatste race dateert alweer uit 2013. Financiële problemen zorgden ervoor dat de Duitse GP niet langer verreden werd op het bekende circuit. De organisatoren proberen nu echter om de race terug te halen.

Nürburgring in gesprek met Liberty Media

Het goede nieuws voor de Duitse fans is dat er in 2018 weer een Grand Prix is. Deze wordt verreden op het circuit van Hockenheim. Sinds Bernie Ecclestone van het toneel is verdwenen gloren er weer mogelijkheden voor andere circuits. 

Liberty Media staat open voor het behoud van het 'Formule 1 erfgoed' en legendarische namen als de Nürburgring horen daar ook bij. Vertegenwoordigers van het circuit hebben eerste verkennende gesprekken gevoerd met Liberty Media.

De Duitse omroep WSR meldt dat Mirko Markfort tijdens de GP van Abu Dhabi heeft gesproken met de F1-eigenaren over een terugkeer van de F1 naar de Nürburgring. Een mogelijke optie daarvoor zou 2019 zijn. De komende maanden voeren de beide partijen meerdere gesprekken met elkaar, waarbij er ook gekeken wordt naar de financiële haalbaarheid.

In 2013 werd voorlopig de laatste F1-race op de Nürburgring verreden. Destijds won Sebastian Vettel voor thuispubliek.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen