Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alfa Romeo Racing

Na mislukte poging slaagt Alfa Romeo eindelijk voor crashtest

Goed nieuws voor Alfa Romeo. Het team heeft de verplichte crashtests doorstaan, nadat eerder bekend werd dat het alles behalve goed ging tijdens de eerdere pogingen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Abu Dhabi

In december wisten we al te melden dat Alfa Romeo tegen een flink probleem was aangelopen tijdens de verplichte crashtests in aanloop naar het 2020-seizoen. Het chassis van de nieuwe bolide, dat hoogstwaarschijnlijk door het leven zal gaan als de C39, zou een eerste poging om aan de crashtests te voldoen naar verluidt niet hebben overleefd, waardoor het algehele proces een fikse vertraging op heeft gelopen.

Ruim een maand later is de Zwitserse renstal, dat voor 2019 bekend stond als Sauber, alsnog door de tests heen gekomen. Volgens de Italiaanse tak van Motorsport ging het de eerste keer mis doordat het team van Kimi Raikkonen, Antonio Giovinazzi en testcoureur Robert Kubica had gekozen voor een radicaal voorvleugelontwerp, dat uiteindelijk niet sterk genoeg bleek om de crashtests te doorstaan.

In de jacht op een betere klassering als de achtste plek in het kampioenschap, waar het team in 2019 eindigde, probeert Alfa de randen van het extreme op te zoeken in de hoop een voordeel te hebben op de rest van de teams uit het Formule 1-middenveld. Na wat minimale aanpassingen aan het eerste concept heeft het team de crashtests nu toch met succes doorstaan.

Alfa Romeo is na Racing Point, Ferrari, Williams, Haas en Toro Rosso het zesde team dat bekend heeft gemaakt door de crashtests te zijn gekomen. Red Bull, Mercedes, McLaren en Renault laten voorlopig nog op zich wachten.

5 reacties