Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

NASCAR-held Johnson kan niet wachten om in Alonso's wagen te stappen

In de Verenigde Staten is hij een levende legende, in Europa wellicht iets minder bekend. Jimmie Johnson (43) won zevenmaal het NASCAR-kampioenschap en kan daardoor niet ongezien over straat aan de overkant van de Atlantische Oceaan.

Johnson is bevriend geraakt met Fernando Alonso en aangezien de laatstgenoemde zoveel mogelijk racewagens wil proberen, stelde de Spanjaard voor om eens van bolide te ruilen. Kort na de GP van Abu Dhabi is er een wagenwissel voor het tweetal mogelijk gemaakt.

Waar Alonso in de NASCAR-bolide van Johnson stapt, daar mag de Amerikaanse veertiger plaatsnemen in de McLaren. "In het verleden hebben F1- en NASCAR-coureurs weleens van wagens geruild", herinnert Johnson zich. Lewis Hamilton en Tony Stewart deden het onder meer, dat was zeven jaar geleden. "Toen ging het echter vooral om een mediastunt. Wij willen gewoon elkaars bolide even flink aan de tand voelen." Om dat te bewerkstelligen vliegen de twee rijders en hun monteurs na de GP van Abu Dhabi door naar Bahrein, om daar een dag lang naar hartlust te rijden. Johnson zal na zijn laatste NASCAR-optreden, een wedstrijd die over twee weken plaatsvindt, naar de McLaren-fabriek in Woking vliegen om via de simulator aan Alonso's wagen te kunnen wennen. Zo'n aanbod heeft Johnsons team Hendrick Motorsport ook aan Alonso gedaan, het volgeboekte schema van Alonso (die tussen de Braziliaanse GP en het treffen in Abu Dhabi een WEC-race in China rijdt) stond dat echter niet toe. "Waarschijnlijk is de wissel een grotere schok voor mij dan voor hem. Toen Fernando het voorstelde dacht ik echter meteen: waarom niet? Dit is dé kans voor mij om een F1-wagen te besturen, once in a lifetime ", besluit Johnson.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie