NASCAR-legende Johnson zou derde zitje 'zonder twijfel' aannemen

25 nov. 2018 12:10 René Oudman 0 reacties
Morgen (maandag) is het zover voor NASCAR-coureur Jimmie Johnson. De zevenvoudig kampioen in Amerika's populairste raceklasse ruilt van wagen met Fernando Alonso, waardoor hij zijn eerste meters in een Formule 1-wagen zal afwerken.

Om vast te wennen aan de bolide waarin hij mag rijden (het zal een wagen uit het jaar 2013 betreffen) besteeg de 43-jarige Johnson afgelopen week de simulator van McLaren. Johnson en diens team, Hendrick Motorsports, werden door McLaren uitgenodigd om de Grand Prix van Abu Dhabi bij te wonen.

Johnson, die zijn laatste formulerace afwerkte in de jaren '90, gaf ten overstaande van Racingnews365 aan gelijk in te stappen voor een Grand Prix, mocht hij de kans krijgen. Als teams in de toekomst de mogelijkheid zouden krijgen om in plaats van twee bolides een derde wagen in te zetten, bij wijze van wild-card entree, dan steekt Johnson zijn neus aan het venster.

"Ik zou meteen ja zeggen. Je kan elke autocoureur ter wereld deze vraag stellen, en het antwoord zou ja zijn." Of het Johnson uit zou maken dat hij achteraan zou rijden, aangezien hij niet de meters kan maken die andere rijders wel op de teller hebben doordat ze het hele jaar rijden, is de Amerikaan eveneens resoluut. "Dat zou me niet uitmaken. Je moet realistisch kunnen denken, als zulk soort situaties zich ooit aan zouden doen."

"Het is dom om te denken dat ik meteen mee zou kunnen strijden met de toppers van het veld. Ik zit niet op hetzelfde niveau. In de NASCAR-serie heb ik veel coureurs binnen zien komen, die overstapten vanuit een single seater-klasse. Zij hadden over het algemeen een jaar of drie, vier nodig om écht competitief te kunnen zijn. Er is behoorlijk wat tijd nodig om die laatste paar tienden te vinden."

"Ik geloof echter wel dat als toprijders de kans zouden krijgen om zich aan te passen, ze op den duur succesvol kunnen zijn. Dat geldt voor beide kanten: voor zowel de overstap NASCAR naar Formule 1 als de overstap Formule 1 naar NASCAR."

De 43-jarige Californiër geldt als een van de allergrootsten aller tijden in de NASCAR: hij werd kampioen van 2006 tot en met 2010, om daarna in 2013 én in 2016 wederom de beste rijder van het jaar te zijn. Johnson heeft liefst 83 NASCAR-overwinningen op zijn naam.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen