Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

NASCAR-legende kiest partij in 'beste coureur'-discussie: "Onmogelijk dat Verstappen dat doet"

Wie is de beste coureur ter wereld? Het is een discussie die niet te voeren lijkt, maar toch deze week weer oplaaide. Reden? De opmerking van NASCAR-coureur Kyle Larson dat hij een betere coureur is dan Max Verstappen. Ook Kevin Harvick, een NASCAR-legende, reageert nu, op bijzonder harde wijze.

Verstappen Belgium GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ik denk dat ik als allround-coureur beter ben dan hij. Misschien niet in een IndyCar of Formule 1-auto, maar dat is één discipline. Ik denk dat ik hem in alle andere disciplines zou verslaan. Dat kun je citeren." Was getekend Kyle Larson bij FloRacing. De Amerikaan is zeer zelfverzekerd dat hij een betere coureur is dan de Nederlandse Formule 1-wereldkampioen. Het leverde een discussie op tussen Amerikaanse en Europeaanse race-fans. 

Ook NASCAR-legende Kevin Harvick heeft zich nu in die discussie gemengd. Volgens de Amerikaan is er geen discussie nodig over wie de betere coureur is, want dat is volgens hem vrij duidelijk. "Wat ik je kan vertellen is dat als Kyle Larson in Max Verstappens auto zou rijden, het maar één of twee dagen zou duren voordat hij verdomd dicht bij de tijden van Verstappen zou komen", aldus de 48-jarige bij Fox Sports.

"Maar het is onmogelijk dat Max Verstappen hierheen komt en hetzelfde doet in een NASCAR-auto," zo vervolgt Harvick op een snoeiharde manier. "Ik denk dat Max extreem getalenteerd is en heel, heel, heel goed is in wat hij doet. Ik hoorde hem praten over coureurs die gespecialiseerd zijn in enkel hun eigen discipline. Dat is Kyle Larson niet."

"Kyle Larson kan alles rijden. Hij is erg goed in zijn discipline, toch? Maar hij heeft meerdere disciplines en we hebben gezien wat hij deed in een IndyCar. Ik geloof echt dat Max het goed zou doen, maar hij gaat niet in de buurt komen van wat Kyle Larson doet", aldus de zeer uitgesproken NASCAR-legende.

De tekst gaat verder na de afbeelding. 

			© XPBimages
	© XPBimages

'Geen respect'

Ook wil Harvick nog even iets anders benoemen. Volgens de Amerikaan is het onmogelijk voor een Europeaan om te wedijveren met een Amerikaanse coureur. Harvick is namelijk van mening dat men in Europa veel te veel focust op één discipline: "Er is een Europees ontwikkelingssysteem voor Formule 1-coureurs. Hun kinderen beginnen in karten en gaan dan door naar F4, F3, F2 en uiteindelijk F1. Zo werkt hun ontwikkelingssysteem nou eenmaal."

"En als je de Formule 1 niet haalt, dan pas gaan ze kijken naar sportcars of rally of iets dergelijks. Ze hebben gewoon heel weinig richtingen om in te gaan, want er is niets anders dan F1 en karting. Karten is je enige optie," zo vertelt Harvick, die ook vindt dat men in Europa te weinig kennis heeft over de Amerikaanse motorsport.

"Ik kan je vertellen dat niemand (in Europa, red.) goed op de hoogte is wat NASCAR eigenlijk is. Ik moest die gasten van de kartteams uitleggen wat NASCAR is, omdat zij het zien als een auto die je koopt bij de dealer, die je afstelt en opvoert en waarmee je daarna gaat racen op een circuit. Ze hebben geen idee van onze technologieën en alles wat daarbij komt kijken. Dus ze zijn slecht opgeleid over wat NASCAR is", zo sluit Harvick af. 

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Waarom Verstappen en Red Bull 2025 nú al moeten redden