Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Natuurlijk kan Red Bull die schade niet verhalen op Pirelli"

Menigeen was het erover eens dat Pirelli met een onaangekondigde klapband voor Max Verstappen de race van de Red Bull-coureur om zeep had geholpen. Desondanks weet Tom Coronel zeker dat er bij de Italianen echt niks te halen valt voor Red Bull.

Verstappen baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de nieuwe podcast van RacingNews365 ging het natuurlijk over het moment waarop Max Verstappen de Grand Prix van Azerbeidzjan verloor. Een klapband maakte een einde aan de zegetocht van de Red Bull-coureur. Onderling gaan de heren Tom Coronel, Mental Theo en Ruud Dimmers in op de vraag of Red Bull die schade misschien kan verhalen op Pirelli?

Coronel moet een beetje lachen om die suggestie: "Nee joh, natuurlijk kan dat niet. Dit is racen. Er zijn bovendien te veel factoren op basis waarvan ze die claim kunnen wegwuiven. Dus dan zou je er een proces van moeten maken en met een beetje geluk heb je dan over tien jaar een keer een uitspraak."

"Hier heb je niks aan", vervolgt Coronel: "Dit is nu typisch autosport. Een motor kan ook ploffen en aan een auto kan iets afbreken. Zulke dingen zullen altijd blijven bestaan. En waarom, dat weet ik ook niet."

En hoewel Pirelli niks te duchten heeft van Red Bull als het aankomt op mogelijke claims, moet Pirelli volgens Coronel wel degelijk op de blaren zitten: "Zoiets is niet goed voor het merk. Als je al ziet hoe het losging op social media en hoe Max Verstappen bijvoorbeeld reageerde, dan weet je genoeg."

Helmut Marko geeft ondertussen in gesprek met Auto, Motor und Sport ook aan dat het doorsturen van de rekening niet mogelijk is: "Helaas niet", zo zegt hij, om vervolgens aan te geven dat het met de schade gelukkig wel meeviel.

"Hij crashte op een punt waar er een soort uitstulping in het circuit zit. Zodoende had hij het voordeel van iets ruimere uitsloopstroken."

Ook interessant:

Veel om over na te praten in de RacingNews365-podcast na de spectaculaire Grand Prix van Azerbeidzjan. Die bizarre klapband van Max Verstappen, de blunder van Lewis Hamilton, het falende Mercedes en natuurlijk het ijzersterke Red Bull. Volgens Tom Coronel kan dat maar één ding betekenen: Verstappen koerst af op de wereldtitel.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto