Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nederlander verslaat Red Bull-coureurs in online F1-wereldkampioenschap

Nederlands succes in de online Formule 1-wereld. Jarno Opmeer heeft zichzelf donderdagavond tot wereldkampioen gekroond in de Formule 1 Esports Series. Hij was de beste van de 237.000 virtuele coureurs die zich hebben ingeschreven.

Na een spannende finaleweek heeft Jarno Opmeer, een van de twee esporters van het Formule 1-team van Alfa Romeo, zich in de laatste van twaalf virtuele races verzekerd van de wereldtitel in de F1 Esports Series. Het was de eerste keer dat de Nederlander er met de wereldtitel vandoor ging. Hij schudde Red Bull-coureurs Frede Rasmussen en Marcel Kiefer van zich af tijdens de beslissende avond. De F1 Esports Series is een professionele racecompetitie georganiseerd door de Formule 1. Alle tien de Formule 1-teams doen mee en leveren twee coureurs die in de game F1 2020 op zoek zijn gegaan naar glorie. Opmeer, die vroeger deel uitmaakte van de Renault-junioracademie, was dus de coureur die uiteindelijk als winnaar kwam bovendrijven. Bij de constructeurs won Red Bull overigens wel de titel. Er hadden zich aan het begin van het seizoen 237.000 mensen ingeschreven voor de kwalificatie van de F1 Esports Series, die werd verreden op de game F1 2020. De totale prijzenpot bedroeg dit jaar 750.000 dollar. Hoe deze prijzenpot precies verdeeld wordt, is niet duidelijk. De 20-jarige Nederlander was logischerwijs door het dolle heen na het veroveren van zijn wereldtitel. "Ik ben natuurlijk superblij", zo vertelde hij na afloop met een grote glimlach op het gezicht. "Het is mijn eerste wereldtitel in de zestien jaar dat ik race." "Ik werk hier eigenlijk al een hele lange tijd naar toe. Vorig jaar maakte ik mijn debuut in de F1 Esports Series en liep ik de wereldtitel net mis tijdens de laatste race. Dus ja, nu voel ik me natuurlijk echt geweldig", aldus Opmeer.

1339688645876432904

Checkin' in with the champ 😉 Hear from @jarno_opmeer after his championship-crowning race in Brazil #F1Esports 🎮 #F1 pic.twitter.com/WiEX0IXzsX — Formula 1 (@F1) December 17, 2020

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi