Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Nederlanders komen tekort tijdens E-Prix Monaco, Evans wint

Mitch Evans heeft de E-Prix van Monaco gewonnen. De Nederlanders kwamen niet echt in het stuk voor. Nyck de Vries finishte op de twaalfde plek, Robin Frijns werd zeventiende.

Evans Formula E
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sam Bagnall

Met Robin Frijns vanaf de negende plek en Nyck de Vries op de dertiende startplek ging de E-Prix van Monaco van start. De Vries zakte al snel wat verder weg naar achteren, terwijl Frijns twee plekken verloor. Vervolgens ging het mis bij de hairpin in Monaco waardoor Sebastien Buemi in de muur belandde. Teamgenoot Frijns profiteerde daarvan en lag ineens op plek zeven.

Niet veel later ging Edoardo Mortara hard de muur in op het smalle stratencircuit, waarna de safety car de baan op kwam. Frijns zakte weg en op een gegeven moment lagen de twee Nederlanders op de twaalfde en dertiende plek. Frijns kwam daarna in contact met een voorganger en had flink wat schade aan de voorvleugel, waarna hij naar binnen moest.

Een goed resultaat voor Frijns was daardoor gelijk uitgesloten. De twee coureurs van Jaguar, Mitch Evans en Nick Cassidy, speelden ondertussen een fraai spelletje door op 1 en 2 te rijden en de rest zo achter zich te houden. De Nederlanders konden geen rol van betekenis spelen, ware het niet dat Nico Muller uitviel door een beuk van een collega, waardoor hij in de muur belandde. Opnieuw kwam de safety car naar buiten.

Maar dat zorgde niet voor een opschudding van het veld, waardoor het bleef zoals het was. Evans won de E-Prix van Monaco, met De Vries als beste Nederlander op de twaalfde plek. Frijns kwam niet verder dan de zeventiende plek.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco