Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nederlanders stellen teleur in E-Prix Marrakech, Vandoorne verliest WK-leiding

Edoardo Mortara heeft de E-Prix van Marrakech gewonnen en heeft hiermee de leiding in het kampioenschap van de elektrische raceklasse overgenomen. Voor de Nederlanders ging de race minder goed.

Antonio Felix da Costa startte de E-Prix van Marrakech vanaf poleposition, maar na een vroege aanval van Edoardo Mortara viel hij terug naar de tweede plaats. Met attack mode lukte het Mortara om de leiding over te nemen, welke hij daarna niet meer weggaf. Achter de nieuwe WK-leider en Da Costa, die overigens in de slotfase de leiding nog probeerde terug te pakken, finishte Mitch Evans op de derde plaats. Stoffel Vandoorne, hiervoor de leider in het kampioenschap van de elektrische raceklasse, probeerde tegen het einde van de E-Prix nog aan te vallen richting de voorkant van het veld. De Belg kwam echter niet verder dan de achtste plaats, waardoor hij nu achter Mortara en Jean-Eric Vergne staat in het rijderskampioenschap van de Formule E.

De Vries zesde, Frijns buiten de punten

De Nederlandse coureurs op de Formule E-grid kenden geen goede racedag in Marrakech. Mercedes-coureur Nyck de Vries finishte op de zesde plaats, terwijl Virgin Racing-rijder Robin Frijns geen zicht had op punten. Hij kwam uiteindelijk als 18e over de finish. Frijns staat desalniettemin nog vijfde in het coureurskampioenschap van de Formule E, terwijl Nyck de Vries een plaats is gezakt naar de zevende plaats in het WK. De volgende E-Prix staat gepland op 16 juli in New York. De dag daarna, 17 juli, wordt er nog een Formule E-race verreden in de Amerikaanse stad.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'