Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nederlands racetalent debuteert in nieuw voorprogramma Formule 1

Emely de Heus (20) maakt dit jaar haar opwachting in F1 Academy. Het Nederlandse racetalent zal voor MP Motorsport uitkomen in de nieuw raceklasse, waarin jonge vrouwelijke coureurs worden klaargestoomd voor een plek op de hoogste niveaus in de motorsport.

Emely de Heus maakte al in 2021 haar debuut bij de Nederlandse renstal MP Motorsport, in de Spaanse Formula 4 en daar won ze de Female Trophy. Vorig jaar reed ze in de W Series en afgelopen winter reed ze al voor MP in het UAE Formule 4-kampioenschap. Nu maakt ze zich klaar voor het zeven raceweekenden tellende seizoen in de F1 Academy. Dat is een nieuwe raceklasse in het voorprogramma van de Formule 1, speciaal voor jonge, talentvolle vrouwelijke racers.

De Heus: "Ik kan niet wachten"

Elk raceweekend zal bestaan uit drie races, wat tot een totaal leidt van 21 wedstrijden. Het laatste, beslissende weekend in oktober valt samen met de Formule 1 GP van Austin op het Circuit of the Americas. De Heus kijkt nu al uit naar de start in april. "Ik kan niet wachten om te beginnen met het eerste raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk. In het bijzonder kijk ik uit naar het rijden voor eigen publiek op Zandvoort in juni. Het voelt goed om terug te zijn bij MP Motorsport, een tweede thuis voor mij. Ik had een geweldige tijd met MP in 2021 en met de ervaringen die ik heb opgedaan kijk ik er naar uit om dat te gebruiken in mijn eerste seizoen in F1 Academy."