Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Nederlands racetalent Haverkort ambitieus: "Ik ga voor overwinningen"

Kas Haverkort maakte in 2020 indruk door het Spaanse Formule 4-kampioenschap te winnen. In 2021 zal Haverkort nog altijd voor MP Motorsport uitkomen, maar ditmaal in het Formule Alpine-kampioenschap. In het Europese kampioenschap hoopt het jonge Nederlandse racetalent direct succesvol te zijn.

Haverkort MP Motorsport
Interview
Naar nieuwsoverzicht © MPMotorsport.com

MP Motorsport maakte woensdag bekend dat Kas Haverkort in 2021 uit zal komen voor het succesvolle Nederlandse raceteam in het Formule Alpine-kampioenschap. In het Europese kampioenschap komen verschillende talentvolle coureurs uit als Gabriele Mini, Thomas ten Brinke en als team het altijd sterk presterende Van Amersfoort Racing. Haverkort beseft dan ook dat het niet makkelijk zal zijn om vooraan mee te strijden. "De concurrentie is sterk in de Formule Alpine, maar dat houdt me niet tegen om voor het maximale te gaan", aldus Haverkort in een interview met RacingNews365.

"In mijn ogen moet je er alles aan doen om zoveel mogelijk uit je carrière te halen en dat betekent dat ik in 2021 direct wil meestrijden om de prijzen en overwinningen. Natuurlijk zal ik moeten wennen aan de bolide, maar vorig jaar heb ik ook al een aantal races in de Formule Renault als gastrijder meegereden en dat ging me goed af." Haverkort streed tijdens zijn races in het Formule Renault-kampioenschap direct om de top vijf plaatsen.

"De wagen is iets anders dan een Formule 4-bolide, maar ik voelde me eigenlijk direct thuis in de Formule Renault-wagen. De eerste race zal pas in april plaatsvinden, dus daarom bereid ik me nu vooral voor in de simulator. Ook fysiek kan ik gelukkig mijn trainingen uitvoeren, ondanks de corona-restricties. Zo train ik bijvoorbeeld op Papendal."

Haverkort maakt deel uit van TeamNL en kan daardoor gebruik maken van de topsportfaciliteiten op Papendal. "Het is natuurlijk erg fijn dat ik me daar goed kan voorbereiden op het nieuwe seizoen. TeamNL, maar ook de KNAF zijn erg belangrijk in mijn carrière. Ik ben blij dat zij mij helpen in mijn carrière en natuurlijk ook met de sponsoren die me ook dit jaar weer steunen. Zoals iedereen weet is de autosport behoorlijk duur, dus de sponsoren zijn noodzakelijk om te kunnen racen."

Het racen gaat de pas 16-jarige Nederlander zeer goed af, zo was hij in 2020 oppermachtig in het Spaanse Formule 4-kampioenschap. De ambitieuze, maar ook zeer realistische Haverkort beseft dat alleen zeer sterke prestaties ervoor kunnen zorgen dat hij zijn droom waar kan maken. "Ook ik droom natuurlijk van de Formule 1 en daarom wil ik er alles doen om zo goed mogelijk te presteren. Daarom breng ik veel tijd door in de simulator en train ik mijn fysiek veel, maar tegelijkertijd ben ik ook blij met een aantal regels die zorgen voor een eerlijk speelveld."

"Zo hebben wij net als in de Formule 1 te maken met testrestricties, waardoor je niet zomaar iedere week in de winter even kunt gaan testen met een Formule Alpine-wagen. Dat is een goede regel in mijn ogen, want zo ontstaat er geen voordeel als je een groter budget tot je beschikking hebt."

Nog voordat Haverkort zelf weer kan racen, gaat de koningsklasse van de autosport aanstaande zondag al van start. Net als alle andere talenten, kijkt ook Haverkort logischerwijs uit naar de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. "Ik denk eerlijk gezegd dat Mercedes nog altijd de sterkste bolide zal hebben in 2021, maar natuurlijk hoop ik dat Max Verstappen met zijn Red Bull toch druk kan zetten zodat er een spannende strijd ontstaat. Daarnaast kijk ik ook vooral uit naar wat Sebastian Vettel gaat presteren bij Aston Martin, ik ben namelijk een fan van de Duitser."

"Dat komt niet alleen door zijn sterke prestaties gedurende zijn carrière, maar ook om wie en hoe hij is. Wanneer hij boos of gefrustreerd is, dan zie je dat ook aan hem af in een interview en dat vind ik mooi om te zien. Ik houd ervan wanneer mensen zichzelf zijn, wanneer ze ook hun teleurstelling of frustratie laten zien na een tegenvallende prestatie. Al hoop ik dit seizoen natuurlijk voor Vettel dat hij vooral heel blij zal zijn, omdat hij in een goede wagen zit en mooie prestaties kan leveren."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Alpine

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"