Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 3

Nederlands talent krijgt vernieuwde kans in Formule 3

Laurens van Hoepen zal ook komend jaar zijn kunsten blijven vertonen in de Formule 3. De 19-jarige rijdt komend seizoen zijn tweede jaar in de opstapklasse en doet dat wederom bij het topteam ART Grand Prix.

Van Hoepen ART F3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2025 zal Laurens van Hoepen actief blijven in de Formule 3. Het 19-jarige talent uit Wassenaar gaat zo verder in de opstapklasse waar hij dit jaar zoveel indruk maakte. Als rookie in een zeer competitief veld, wist Van Hoepen een poleposition te pakken. Ook eindigde hij drie keer op het podium en werd hij uiteindelijk dertiende bij de coureurs. Dat hadden vier podiumplaatsen kunnen zijn, maar zijn tweede plaats in Hongarije werd afgepakt nadat zijn auto te licht bleek tijdens de technische keuring.

Aankomend jaar zal Van Hoepen opnieuw voor ART Grand Prix uitkomen. Voor Van Hoepen is ART sowieso geen onbekende omgeving, want sinds 2022 rijdt de Nederlander al voor het Franse topteam. In 2022 en 2023 kwam Van Hoepen uit in het FRECA namens ART. 

"Ik ben erg enthousiast om door te gaan met ART Grand Prix voor het seizoen 2025", zo vertelt Van Hoepen. "We hebben dit jaar samen een sterk fundament gebouwd en ik voel me klaar om de nieuwe uitdagingen aan te gaan die het volgende tijdperk van Formule 3 met zich mee zal brengen. Het team heeft mijn ontwikkeling ongelooflijk ondersteund en ik heb er vertrouwen in dat we in 2025 samen geweldige dingen kunnen bereiken."

Ook bij ART is men blij dat de jonge Nederlander betrokken blijft bij het F3-team, zo vertelt teambaas Sébastien Philippe: "We zijn verheugd om onze samenwerking met Laurens Van Hoepen voort te zetten nu we in 2025 het spannende nieuwe tijdperk van Formule 3 ingaan. Laurens heeft veel belofte en toewijding getoond in zijn debuutseizoen bij ART, en we geloven dat we samen nog meer succes kunnen behalen in het komende jaar."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken?

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist