Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Nederlandse F1-fans onverbiddelijk: Verstappen terecht gestraft, Perez keihard aangepakt

De GP van Las Vegas was spectaculair en kende vele hoogte- én dieptepunten, voordat uiteindelijk Max Verstappen als winnaar over de finish reed. Want vonden de Nederlandse F1-fans van al die momenten?

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De GP van Las Vegas was pas enkele meters onderweg of het eerste incident deed zich al voor. Max Verstappen is beter weg dan polesitter Charles Leclerc, maar in de eerste bocht dwingt de Nederlander de Ferrari-coureur wel heel ver naar buiten. Verstappen pakt de leiding, maar wordt bestraft voor zijn actie met een tijdstraf van vijf seconden. Ruim 17.500 (58.6%) mensen vinden de straf terecht en zeggen daarmee dat de Nederlander met die actie te ver ging. Bijna 11.000 (36.5%) mensen zeggen dat de actie gewoon bij racen hoort.

Bekijk hieronder de actie van Verstappen.

Plek behouden

Na de actie van Verstappen in bocht 1 zegt het team dat Verstappen gewoon die eerste plek moet behouden. Zij zien het als een reglementaire actie en volgens hen is er geen noodzaak om direct een plek terug te geven aan Leclerc. De Monegask opperde na de race dat een coureur na een onrechtmatige inhaalactie altijd die plek moet teruggeven. Meer dan 5000 (40.7%) mensen zijn het met Leclerc eens. Bijna 4000 (31.1%) mensen vinden dit niet nodig, als er tenminste een 5 seconden tijdstraf is uitgedeeld. Bijna 3000 (22.2%) mensen vinden dat per situatie bekeken moet worden, welke straf wordt uitgedeeld.

Leclerc had ook een hoofdrol bij het laatste opvallende moment in de GP van Las Vegas. Nadat hij eerder Sergio Perez al een keer had verrast, slaagde hij er in zijn Ferrari in om de Red Bull-coureur wederom te passeren en zo de tweede plek te pakken. Liet Perez zich hier wel heel makkelijk piepelen? Meer dan 7000 fans beantwoorden die vraag met 'ja', een overweldigende meerderheid van 95.4%.

Bekijk hieronder de inhaalactie van Leclerc.

Had Leclerc kunnen winnen?

Verstappen kwam dus als winnaar over de streep in Las Vegas, daarbij ook geholpen door een tweede saftey car waarbij Charles Leclerc zijn voorsprong zag verdampen en Verstappen een 'gratis' pitstop kreeg. Zonder die safety car, had Leclerc dan wel kunnen winnen van de Nederlandse wereldkampioen? Een merendeel (60.4%) van bijna 2000 stemmers zegt dat dit niet het geval zou zijn geweest.

Een GP van Las Vegas waar nog lang over nagepraat zal worden en een evenement waar zeker nog ruimte voor verbetering is. Kijk alleen al naar het begin van het raceweekend toen Carlos Sainz zijn auto min of meer vernield zag worden door een losgelaten putdeksel. Maakte de spectaculaire race op zondag dan alles goed? Niet volgens de Nederlandse fans. Meer dan 6000 mensen (58.5%) zeggen het wel spectaculair te hebben gevonden, maar dat alle randzaken op vrijdag voor een te wrange nasmaak zorgen. 2400 stemmers (22.6%) zeggen dat de GP van Las vegas wel helemaal top was, ondanks de mindere eerste dag.

Bekijk hieronder het moment van Sainz tijdens VT1.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust