Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Nederlandse F1-fans hebben harde boodschap voor Norris na contractverlenging

Is het Silly Season nou al wel of niet gestart voordat het Formule 1-seizoen is begonnen? De afgelopen week werd gedomineerd door de contractverlengingen van Charles Leclerc en Lando Norris. Maar wat vinden we daar eigenlijk van? RacingNews365 vroeg het de Nederlandse fans.

Leclerc Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was groot nieuws vorige week. De contractverlengingen van Charles Leclerc en Lando Norris. De Monegask blijft nog jaren verbonden aan Ferrari en de Brit Norris zal ook de komende seizoenen te zien zijn in het oranje van McLaren. Bij die teams gaan ze proberen het Max Verstappen en Red Bull lastig te maken. Maar of het ook verstandig is om langer bij hun huidige team te blijven? Zeker nu de kans groot is dat er komend seizoen naast Max Verstappen een plekje vrijkomt, als het contract van Sergio Perez afloopt.

RacingNews365 legde de Nederlandse fans deze vraag voor. Eerst kijkend naar Leclerc. Het contract van hem liep aan het einde van 2024 af. Met een langdurige verlenging (de precieze termijn is niet officieel bekendgemaakt) heeft de Italiaanse renstal een flinke slag geslagen. Leclerc zelf is er blij mee, zo liet hij optekenen. "Dit team is mijn tweede familie." Zo'n 47% van de stemmers vindt dat hij met zijn contractverlenging de juiste keuze heeft gemaakt, omdat er gewoon geen andere keuze was voor Leclerc.

Ruim 30% van de stemmers voegt zich bij die andere ja-stemmers, maar wel met een andere reden: Leclerc hoort volgens hen nou eenmaal voor Ferrari te rijden. Sinds 2019 rijdt Leclerc, goed voor vijf GP-zeges, in het iconische rood in de Formule 1. Zijn er ook mensen die het geen goede keuze vinden om langer bij Ferrari te blijven? Natuurlijk. De minderheid, zo'n 20% van de mensen, denkt dat, omdat zij simpelweg niet denken dat Leclerc met Ferrari in staat is om wereldkampioen te worden.

Norris wereldkampioen?

Een dag na het nieuws van de contractverlenging van Leclerc kwam ook McLaren met groot nieuws naar buiten. Lando Norris, die in 2019 debuteerde in de Formule 1 bij McLaren, blijft langer bij het team. Hoelang? Ook dat werd net als bij Leclerc niet naar buiten gebracht. De oude verbintenis liep door tot eind 2025. In ieder geval is zeker dat in 2026 ook Norris en Piastri het rijdersduo vormen bij McLaren.

Het team was vorig seizoen na de zomer dé revelatie in de Formule 1 en werd uiteindelijk de uitdager van Red Bull en Max Verstappen. Zo pakte Norris zes keer een tweede plaats. Wel wacht hij nog altijd op zijn eerste zege in de Formule 1, iets wat hij met McLaren hoopt te bereiken. Maar gaat hij ook zijn grootste droom, wereldkampioen worden, verwezenlijken bij McLaren? Wij vroegen het aan jullie.

Zo'n 70% van de stemmers heeft slecht nieuws voor Norris en McLaren. Zij zien geen wereldkampioenschap richting Norris gaan zolang hij voor de formatie uit Woking rijdt. 60% van de stemmers verwacht de komende jaren daarentegen wel de eerste zege voor Norris te zien in F1. Is er dan helemaal geen steun voor Norris, die geruchten over een overstap naar Red Bull naar de prullenbak verwees? 28% van de stemmers ziet het wel gebeuren, Norris die wereldkampioen wordt in het oranje.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training