Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nederlandse F1-fans kiezen vervanger Hamilton en nieuwe teamgenoot Verstappen

Wie moet Hamilton vervangen bij Mercedes? Wie zou in 2025 (als het contract van Sergio Perez is afgelopen) de teamgenoot moeten worden van Max Verstappen bij Red Bull? Die vragen stelde RacingNews365 aan de Nederlandse F1-fans. Een duidelijke, verrassende, voorkeur werd uitgesproken.

Sergio Perez zal nog zeker tot en met 2024 teamgenoot zijn van Max Verstappen. Maar wat gaat er daarna gebeuren met het felbegeerde stoeltje naast tweevoudig wereldkampioen Verstappen? Wij stelden jullie die vraag en er werd door duizenden Nederlandse F1-fans gereageerd. Jullie zien rookie Liam Lawson (11 procent van de stemmen) de stap (nog) niet maken. Net zo min als Landgenoot Nyck de Vries (14%) of een contractverlenging voor Perez (14%). Nee, wie volgens jullie in de tweede Red Bull-wagen moet plaatsnemen is de immer goedlachse, huidige testrijder, Daniel Ricciardo (40%). De twee waren in 2016, 2017 en 2018 ook al teamgenoten.

Arrivederci

Deze weken wordt er ook volop gespeculeerd over Lewis Hamilton. Gaat ie na dit seizoen door in de Formule 1 of gaat hij met pensioen? Mocht blijken dat hij op 26 november in Abu Dhabi zijn wagen definitief in de garage zet , dan weten jullie wel wie hem moet gaan vervangen bij Mercedes. Hamiltons landgenoot Lando Norris (nu rijdend bij McLaren) krijgt van liefst 47% van de stemmers de zware taak toebedeeld om de erfenis van de zevenvoudig wereldkampioen over te nemen. Naast speculaties over wie waar gaat racen in de toekomst, werd er deze week ook gekeken naar het verleden. Om precies te zijn naar de spectaculaire ontknoping van de GP van Australië enkele weken terug. Ferrari diende immers een protest in. Men was het in Italië niet eens met de tijdstraf voor Sainz in de chaotische slotfase op Albert Park. Door de tijdstraf kukelde Sainz van P4 naar P12 en behaalde ineens geen punten. De stewards negeerden de wens van Ferrari, de zogenoemde Right of Review werd afgewezen. 70% van de duizenden stemmers op onze poll waren het met deze beslissing eens. 'Arrivederci' leken zij te zeggen. "Een slecht beslissing. Het slachtoffer, Alonso, heeft geen plekken verlies geleden door de actie. Daarnaast vonden er ongelukken plaats waarbij coureurs wel hun plek zijn verloren (De Vries en Ocon) en waarvoor de daders niet zijn bestraft" , was de reactie van een van de mensen die het niet eens waren met de stewards.

Groot fiasco

De recente Formule 1-droogte is bijna voorbij. Vanaf maandag wordt het vizier volledig op Bakoe gericht, waar op zondag 30 april de GP van Azerbeidzjan wordt verreden. Vermoedelijk zal daar voor de eerste keer in het nieuwe 'sprintformat' worden gereden, met twee afzonderlijke kwalificatiemomenten. In 2016 liep de verandering van de kwalificatie uit op een groot fiasco . Al na 2 GPs werd hier van afgestapt. Jullie hebben een duidelijke voorkeur wat betreft het format van de kwalificatie. 69% gaat voor de manier van kwalificatie (Q1, Q2, en Q3) zoals we die vandaag de dag kennen. Nu Red Bull domineert dit seizoen, het team pakte in alle drie de races pole en de zege, werd de vraag in de RacingNews365-podcast opgeworpen welke regel (terug) moet komen. 30% koos voor het afschaffen van de sprintraces. Maar een ruime meerderheid van 46% zou graag willen zien dat Formule 1-wagens weer worden bijgetankt tijdens de race. Maar of dat dit nu zo'n goed plan is? "Bijtanken tijdens een race is levensgevaarlijk. Het hybridesysteem van een F1-auto kan altijd nog onder stroom staan. Vandaar de waarschuwingslamp boven de rijder/onder de camera. Een auto mag soms niet aangeraakt worden en dan wil je wel gaan bijtanken..." , reageerde iemand.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"