Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Nederlandse F1-fans vellen duidelijk oordeel over crash tussen Verstappen en Norris

Iedereen heeft het moment gezien: de dramatische clash tussen Max Verstappen en Lando Norris in de slotfase van de GP van Oostenrijk. Maar wat vonden de Nederlandse fans ervan? Zijn zij het eens met de stewards die Verstappen als schuldige aanwezen?

XPB 1290586 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Heel F1-minnend Nederland hield zijn adem in toen Max Verstappen en Lando Norris elkaar raakten in ronde 64 van de GP van Oostenrijk. Het was de climax van een spannend gevecht tussen de twee vrienden, die voor even echte kemphanen werden. Was Verstappen te agressief of liet Norris niet genoeg ruimte? Het resultaat van de crash was in ieder geval dat beide coureurs de zege konden vergeten.

Verstappen kon uiteindelijk nog wel verder en finishte als vijfde, ondanks een tien seconden tijdstraf. Hij kreeg deze van de stewards omdat zij vonden dat Verstappen schuldig was aan de crash tussen hem en Norris. 

De Nederlandse F1-fans zijn het hier duidelijk niet mee eens. Ruim 50.000(!) fans gaven hun mening en meer dan de helft (55 procent) vindt dat er door de stewards helemaal geen straf uitgedeeld had moeten worden. Zij oordelen dat de botsing bestempeld moet worden als een race-incident.

25 procent van de stemmers (12.929 mensen) kunnen zich wel vinden in het feit dat Verstappen als schuldige werd aangewezen door de stewards. Zo'n 10.000 mensen (19 procent) zien echter in Lando Norris de hoofddader.

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije