Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gaat in 2024 héél veel races winnen, denken de Nederlandse fans

Hoeveel races gaat Max Verstappen dit seizoen winnen? Wat vinden we eigenlijk van een Grand Prix op zaterdag en hoe moet het verder met Lance Stroll bij Aston Martin? Wij stelden deze vragen. Jullie gaven duidelijk antwoord.

Verstappen Saudi Win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen 2024 is twee races onderweg en nu is al duidelijk dat Max Verstappen en Red Bull de grootste (en enige?) kanshebbers zijn voor de wereldtitel en de titel bij de constructeurs. De Nederlander won de eerste twee races en heeft inmiddels alweer negen keer op rij gewonnen in de Formule 1. Wint hij ook in Australië, dan evenaart hij zijn eigen record van tien F1-zeges op rij. Er lijkt, net als vorig jaar, wederom geen maat te staan op Verstappen.

In 2023 won hij liefst 19 van de 22 races. Een record waarvan gedacht werd dat het er een voor de eeuwigheid zou zijn. Maar dit jaar zou Verstappen zomaar al zijn record verder aan kunnen scherpen. Er staan immers 24 races op het programma. Wij vroegen de Nederlandse F1-fans hoeveel races Verstappen dit jaar gaat winnen. Bijna 3.400 stemmers zien hem tussen de 15 en 21 races winnen. Bijna een kwart van de stemmers (1.569 stemmers) zien hem weer zo domineren als vorig jaar. Zij denken dat hij 22 tot 24 races gaat winnen. En de doemdenkers? Iets meer dan 100 mensen denken dat de Nederlander er niet meer dan zeven gaat winnen.

Racen op zaterdag?

De eerste twee races van het seizoen werden op zaterdagavond verreden. Een gevolg van de start van de Ramadan. In Bahrein en Saoedi-Arabië is men zo tevreden over het organiseren van een F1-race op zaterdag, dat ze het gesprek met de Formule 1 aan willen gaan om te kijken of ze in de toekomst vaker een race op zaterdag kunnen gaan houden op hun circuits. Maar wat vinden wij daar van? Normaal gesproken zetten we ons op zondag voor de tv om te kijken wie er met de zege aan de haal gaat. Op zaterdagavond geeft het toch een andere dimensie. 2.100 fans vinden het eigenlijk wel prima, een race op zaterdag, terwijl 1.200 fans het idee van meer races op zaterdag verwerpen. 1.600 fans vinden het oké, bij hoge uitzondering dan. De meeste races moeten gewoon op zondag blijven, vinden ze.

Einde voor Lance Stroll in zicht in Formule 1?

En dan Lance Stroll. Tijdens de GP van Saoedi-Arabië zorgde hij er eigenhandig voor dat in ronde 6 al een safety car op de baan kwam. Hij raakte de muur aan de binnenkant van de apex om vervolgens een harde klapper te maken in de bandenstapel. Einde race voor Stroll. Andermaal geen goed resultaat voor de Canadees, waar teamgenoot Fernando Alonso naar P5 reed. Stroll is bezig aan zijn vierde seizoen bij Aston Martin, het team waar zijn vader, Lawrence Stroll, de scepter zwaait. Vorig jaar schoot teamgenoot Fernando Alonso uit de startblokken, pakte diverse podiumplekken, maar moest toezien dat Aston Martin niet verder kwam dan P5 in de strijd om de constructeurstitel. Dat lag vooral aan de matige resultaten van Stroll.

De Canadees kon Alonso niet bijbenen en in plaats van mee te strijden met Mercedes en Ferrari tot de laatste race, moest Aston Martin zich gewonnen geven. De vraag is hoelang Stroll jr. nog de hand boven zijn hoofd gehouden kan worden door zijn vader. Moet die niet een harde keuze maken en het stoeltje aan een andere coureur geven? Ruim 3.000 stemmers, 94 procent, vindt van wel.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China