Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Verstappen

Nederlandse fans zijn duidelijk: Verstappen en Hamilton niet in een team en het F1-schema is heel ongezond

Werkt het als Max Verstappen en Lewis Hamilton teamgenoten worden? Is Sergio Perez terecht gestraft voor zijn touché met Lando Norris? En is al het gereis in de Formule 1 ongezond? RacingNews365 vroeg het aan de Nederlandse fans en zij gaven hun duidelijke mening.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was opmerkelijk nieuws vorige week. Lewis Hamilton zou geïnformeerd hebben naar een zitje bij Red Bull. Of was het nu Red Bull dat informeerde naar de mogelijke komst van de zevenvoudig wereldkampioen? Het hield in ieder geval de gemoederen flink bezig in de F1-wereld. Een team met Max Verstappen én Lewis Hamilton, is dat een vloek of een zegen? Volgens de Nederlandse fans dat eerste. Ruim 5000 stemmers (bijna 75 procent) vinden het een slecht idee en denken dat het nooit goed komt met die twee in een team.

Straf voor Perez

Sergio Perez kreeg tijdens de GP van Abu Dhabi een tijdstraf van vijf seconden, omdat hij Lando Norris raakte in de slotfase van de race. Een straf die veel invloed had. Niet zozeer voor Perez en Norris, wel voor de strijd tussen Ferrari en Mercedes. Perez reed naar plek twee, werd door de tijdstraf teruggezet naar P4 en Mercedes behield (omdat George Russell P3 opeiste) de tweede plek in de constructeurskampioenschap. Maar was die bepalende straf voor Perez nu terecht? 9000 stemmers (57 procent) vonden de straf terecht. Veel mensen zeggen dus ook dat Norris wat voorzichtiger had moeten zijn.

Ophouden Russell

Charles Leclerc liet tijdens de GP van Abu Dhabi Perez voorbijgaan. De Mexicaan naar P2. Zou de Ferrari-rijder de achter hem rijdende George Russell genoeg ophouden (lees meer dan vijf seconden), dan zou Leclerc als tweede finishen, Perez als derde en voor Russell restte dan P4. Mercedes zou dus drie punten minder pakken, waarmee beide teams gelijk zouden zijn geëindigd in de constructeursstand. Door de zege van Carlos Sainz in Singapore zou Ferrari dan als tweede zijn geëindigd. Het lukte Leclerc uiteindelijk niet, maar was zijn actie geoorloofd? Bijna 2400 stemmers (88 procent) vinden van wel.

Gezondheid werknemers

De afgelopen week werd er volop geklaagd over het immense reizen in de Formule 1, het tijdsverschil dat iedereen moet ondergaan en de gevolgen voor de gezondheid. Want werd er de ene week nog in Las Vegas geracet, enkele dagen later moest iedereen alweer in Abu Dhabi zijn. Een tijdsverschil van 12 uur en ook nog eens totaal andere weersomstandigheden. In de slotfase van een lang seizoen niet bevorderlijk, zou je zeggen. 2800 stemmers (ruim 90 procent) vinden dat het Formule 1-schema ongezond is. Zou er volgend jaar verandering in komen?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel