Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nederlandse Ferrari-junior zet volgende stap richting de Formule 1

De Nederlandse Maya Weug heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze droomt van de Formule 1. Het einddoel is een stapje dichterbij, nu ze met Ferrari-steun promoveert naar een hogere klasse.

De Nederlandse racedame Maya Weug maakt sinds het begin van 2021 als eerste dame deel uit van de Ferrari Driver Academy. Zij dwong dat plekje af door een door Ferrari opgezette competitie tussen snelle dames te winnen. Met steun van Ferrari kwam ze in zowel 2021 als 2022 uit in de Italiaanse Formule 4, waarbij ze in het tweede jaar veel progressie boekte en in het drukbezette kampioenschap met negen puntenfinishes de veertiende plaats voor zich opeiste. Die prestatie is niet alleen genoeg om een jaar langer voor Ferrari uit te mogen komen, maar is tevens genoeg om het een treetje hogerop te zoeken in de Formula Regional European Championship, een kampioenschap waarin met Formule 3-auto's wordt gereden. Ze komt uit voor KIC Motorsport. In onderstaande tweet laat ze weten heel veel zin te hebben in de nieuwe sportieve uitdaging.

1607656460816732162

Really excited to be joining KIC Motorsport in 2023 in the @FRegionalAlpine together with the @insideFDA We’ve had some good tests together this winter, and I can’t wait for the new season to start!🤩 Kiitos KIC Motorsport! Ja mennään!!💪 #2023 #ANNOUNCEMENT pic.twitter.com/psd4RwZr19 — maya_weug (@WeugMaya) December 27, 2022

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"