© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Nederlandse samenleving bepaalt of Formule 1 terugkeert'

20 mei 2018 15:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Sinds Max Verstappen in 2014 zijn debuut maakte in de Formule 1 wordt er geroepen om een Nederlandse Formule 1 race. Inmiddels maken zowel de circuits in Assen als in Zandvoort zich hard voor de terugkeer van de Formule 1 maar moeten er volgens Prins Bernhard van Oranje nog wel wat hobbels worden genomen.

'Nederlandse Grand Prix is mogelijk'

"Er zijn gewoon heel veel landen die een Formule 1 race willen organiseren en ook bereid zijn om er flink voor te betalen. Dus het concurrentieveld is enorm maar als we het in Nederland echt willen dan is het absoluut mogelijk," aldus de Prins in gesprek met BNR.

Prins Berhard van Oranje is nauw betrokken bij de autosport en voert als directeur van het circuit van Zandvoort de onderhandelingen met Liberty Media. Hoe het erop dit moment precies voorstaat, wil hij helaas niet kwijt.

"Dat bemoeilijkt de andere gesprekken onnodig. Om de Formule 1 terug te halen naar Nederland zijn miljoenen nodig. We zijn nu aan het kijken wat je mogelijke sponsoren kunt bieden. Daarna moeten we dan ook nog in gesprek met het bedrijfsleven en de overheid. Als het draagvlak in Nederland groot genoeg is dan lukt het om de Formule 1 terug te halen naar Nederland."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen