Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Nederlands supertalent Maya Weug verovert plek in prestigieuze Ferrari-opleiding

De 16-jarige Maya Weug heeft het prestigieuze FIA Girls on Track - Rising Stars-programma gewonnen. De winnaar van de talentenjacht wordt opgenomen in de opleiding van Ferrari en mag en jaar lang in een Formule 4-kampioenschap rijden.

Het programma werd in juni gelanceerd door de FIA en de Ferrari Driver Academy (FDA) om het grootste vrouwelijke talent een boost te geven. 25 meisjes namen deel aan een shoot-out en uiteindelijk kwalificeerden vier van hun zich voor de finale.

Julia Ayoub, Antonella Bassani, Doriane Pin en Maya Weug namen deel aan de finale in Maranello, waar Carlos Sainz ze nog een hart onder de riem kwam steken. De vier deden onder andere een tweedaagse Formule 4-test op het Italiaanse circuit.

Een van de meisjes die al in een eerdere ronde afviel, was F4-ster Juju Noda. De 14-jarige Japanse had volgens de jury 'teveel ervaring'.

Het is nog niet duidelijk in welke Formule 4 de winnaar gaat rijden en voor welk team, al gaan de geruchten rond dat de Italiaanse F4 de bestemming wordt en dat het team Iron Lynx is.

De laatste coureur die vanuit de FDA een overstap maakte naar de Formule 1, was Mick Schumacher. Hij versloeg FDA-lid Callum Ilott in de strijd om het Formule 2-kampioenschap en werd boven de Brit verkozen om de stap naar Haas te maken.

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez