Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey gaat in op Ferrari-geruchten en looft Hamilton

De Grand Prix van Miami is de eerste race sinds bekend is geworden dat Adrian Newey begin 2025 vertrekt bij Red Bull Racing. De topontwerper gaat nu in op zijn toekomst en op de geruchten rond een mogelijke overstap naar Ferrari.

Newey Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar gaat Adrian Newey toch naartoe nu bekend is dat de topontwerper begin 2025 vertrekt bij Red Bull Racing? Dat is de vraag die momenteel speelt in de paddock. Wordt het Ferrari, Aston Martin of gaat hij genieten van zijn pensioen?

Lewis Hamilton sprak zich op de donderdag in Miami al zeer positief uit over een mogelijke komst van Newey naar Ferrari, het team waar hij zelf vanaf 2025 voor rijdt. Er gaan ook de nodige geruchten rond dat Newey die stap zou gaan maken. "Ik denk dat hij een geweldige aanvulling zou zijn. En als ik een lijst zou moeten maken van mensen met wie ik graag zou willen samenwerken, zou hij absoluut bovenaan staan."

Daar reageert de topontwerper weer op. "Eerlijk gezegd is het heel aardig van Lewis om dat te zeggen, ik ben erg gevleid. Maar op dit moment ga ik gewoon een beetje een pauze nemen en kijken wat er daarna gebeurt", zo vertelt Newey tegenover Sky Sports F1.

"Ik heb het geluk dat ik niet hoef te werken om te kunnen blijven leven. Ik werk omdat ik het leuk vind. Het is een goed moment om een stapje terug te doen en een pauze in te lassen, de balans van het leven op te maken en te gaan reizen", zo geeft de topontwerper verder aan.

Wat gaat hij dan wel doen? “Ik ga met Mandy, mijn vrouw, en de honden waarschijnlijk in bijvoorbeeld een camper door Frankrijk reizen en gewoon van het leven genieten. En dan sta ik misschien op een gegeven moment onder de douche en zeg ik: 'oké, dit wordt het volgende avontuur'. Maar op dit moment is er geen plan", zo sluit Newey af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez