Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Newey haalt uit naar 'nationalistisch' Sky om kritiek op Verstappen

Adrian Newey werkte jarenlang samen met Max Verstappen en is de wereldkampioen erg gaan waarderen. De topontwerper vindt alleen dat Sky op een negatieve manier invloed heeft uitgeoefend op zijn imago.

Verstappen Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2021 vochten Max Verstappen en Lewis Hamilton een fel robbertje uit om de wereldtitel in de Formule 1. Het ging op en naast het circuit weleens fout, met kritiek op beide coureurs tot gevolg. Topontwerper Adrian Newey, die begin 2025 bij Red Bull vertrekt en naar Aston Martin verkast, vindt dat Sky de laatste jaren te ver ging in de berichtgeving over Verstappen.

"Max is helemaal zichzelf", stelt Newey in de High Performance-podcast. "Hij is ongelooflijk volwassen, veelzijdig en filosofisch, maar ik denk dat mensen van buitenaf hem niet volledig waarderen en begrijpen, net zoals dat bij Sebastian Vettel het geval was. Allereerst was er demonisering waar ze soms onder leden. Dat is oneerlijk en misschien hadden de Britse media daar een aandeel in."

Newey legt uit wat hij met die stelling bedoelt. "Sky heeft een enorme invloed over de hele wereld qua kijkcijfers, ook al is het niet echt een internationaal platform. De berichtgeving is nogal nationalistisch, als ik dat zo mag zeggen, en dat kan invloed hebben. Het is nu net alsof er in de journalistiek een trend bestaat om mensen op een voetstuk te plaatsen of ze neer te halen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"