Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Newey licht tipje van de sluier op over nieuwe F1-bolide Verstappen

Hoe ziet de RB19 van Max Verstappen er volgend jaar uit? Volgens Red Bull-topontwerper Adrian Newey kunnen we een doorontwikkeling verwachten van de huidige RB18.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Red Bull RB18 was de succesvolste Formule 1-bolide ooit die werd ontworpen door Adrian Newey. De Brit hoopt de bizarre statistieken, 17 overwinningen in 22 races, volgend jaar aan te kunnen scherpen.

De RB19, waarmee Max Verstappen en Sergio Perez in 2023 op zoek gaan naar nieuwe successen, zal niet radicaal anders zijn dan de auto van dit jaar. Aan de ene kant logisch natuurlijk, aangezien de auto dit jaar zo goed was. Newey licht een tipje van de sluier op in gesprek met Auto, Motor und Sport.

"We blijven ons huidige concept doorontwikkelen, omdat we dat concept het beste kennen. Maar ik durf niet te zeggen dat onze manier de beste manier is. Het is goed mogelijk dat iemand anders met een beter idee de hoek om komt kijken."

Newey: "Er is iets beters dan de auto van Red Bull"

Dit jaar zagen we totaal nieuwe technische regels ingaan en kwamen er verschillende concepten voorbij. Red Bull, Ferrari en Mercedes kozen allemaal voor andere soorten ontwerpen.

Dat het team van Verstappen het meest succesvol was, betekent volgens Newey niet dat zij het beste concept hebben. Mogelijk zit er meer potentie in een ander concept. Maar, zo benadrukt hij, het hele pakket moet goed bij elkaar passen en een geniale ingeving hoeft nog niet de doorslag te geven.

"We weten allemaal nog niet waar we tegenaan zullen lopen bij het doorontwikkelen van onze eigen concepten. Misschien zit er bij een ander team veel meer potentie in hun concept, maar komt dat er nu nog niet helemaal uit."

"Het betekent dat niemand van ons absoluut gelijk heeft en dat er iets beters moet zijn. Je kunt nooit bepaalde onderdelen helemaal isoleren, alles werkt alleen als een pakket. Een Ferrari-sidepod past bijvoorbeeld niet op onze vloer en andersom. Er is altijd een wisselwerking tussen de elementen", aldus de F1-goeroe.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?