Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Newey: 'Maximum budget voor Formule 1-teams is niet te controleren'

Als het aan Liberty Media ligt krijgen de F1-teams in 2021 maximaal 150 miljoen Dollar te besteden per seizoen. Red Bull-ontwerper Adrian Newey gelooft niet dat een maximum budget te controleren is.

Newey is wel voorstander van lagere kosten voor de F1 teams: "Ik denk dat het nodig is om de budgetten onder controle te krijgen." "De grote vraag blijft wel hoe alles te controleren is. Ik betwijfel of dit door accountants of controleurs gedaan kan worden, omdat er veel mogelijkheden zijn om geld weg te sluizen."

"Een maximum budget is daarom erg moeilijk te controleren. Misschien is het een mogelijkheid om de productiekosten te verlagen en zo het budget te beheersen", laat Newey aan Speedweek.com weten. Een van de grote problemen is volgens Newey de controleerbaarheid van de uitgaven van de autofabrikanten. "Als de autofabrikanten erbij betrokken worden dan is het erg moeilijk om de budgetten te controleren. Zij kunnen bijvoorbeeld onderzoekskosten boeken op andere afdelingen van het bedrijf."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'