Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey reageert op Red Bull-vertrek: "Ik ben moe"

Adrian Newey heeft op zijn aanstaande Red Bull-vertrek gereageerd. De reden? Hij is wel een beetje moe.

Horner Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuws sloeg in als een bom: Adrian Newey vertrekt na bijna twee decennia bij Red Bull. De topontwerper was een belangrijke spil in de successen van het team, maar vindt het nu tijd om de deur achter zich dicht te trekken. Newey legt bij Sky Sports uit waarom hij vertrekt en looft alle werknemers.

"Ik heb hier 18 jaar gewerkt en het was een fantastische rit", stelt Newey. "Ik ben bij het team gestart toen het nog in de kinderschoenen stond en ben er samen met Christian Horner bij betrokken geweest om het team op te bouwen. Ik wist niet waar het zou eindigen. Het was een risico voor mijn carrière, maar het was een grote eer om met alle jongens en meisjes samen te werken in de fabriek. Het raceteam is gewoon geweldig."

Waarom gaat Newey vertrekken? "De Formule 1 vreet aan je energie. 2021 was een zeer druk jaar wegens de strijd met Mercedes en de ontwikkeling van de RB18, de basis van de huidige generatie auto's. Er komt dan een punt dat ik dacht: 'ik ben een beetje moe'. Ik denk er al een tijdje over na, ook in de winter. Ik heb het geluk dat ik niet hoef te werken om te kunnen blijven leven. Ik werk omdat ik het leuk vind en het is nu het moment om een stap opzij te zetten.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"