Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey stelt deadline voor F1-toekomst: "Dan ben ik er wel uit"

Adrian Newey kondigde recent aan dat hij aan het einde van het jaar bij Red Bull vertrekt. De topontwerper deelt nu wanneer hij hoopt te weten hoe zijn toekomst eruitziet.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was groot nieuws: Adrian Newey vertrekt aan het einde van het seizoen bij Red Bull. De Brit gaf aan moe te zijn en zou achter de schermen ook niet blij zijn geweest met het gerommel bij het team. Newey speelde een grote rol in de successen van Red Bull, want hij stond aan de basis van de auto's waarmee Sebastian Vettel en Max Verstappen zeven wereldtitels binnenhaalden.

Aan dat sprookje komt nu dus een einde, maar hoe ziet de toekomst van Newey eruit? De 65-jarige topontwerper wordt in verband gebracht met een overstap naar Ferrari of Aston Martin, al is het ook niet uitgesloten dat hij met pensioen gaat. Newey deelt bij Sky Sports wanneer hij een besluit hoopt te delen.

"Op dit moment werk ik nog steeds aan de RB17 (de hypercar van Red Bull red.)", stelt Newey. "Dan neem ik echt even wat tijd vrijaf. Vorige week ben ik al zeven dagen vrij geweest en hadden we geluk met het weer. Ik heb de honden meegenomen naar een zuidelijke badplaats en heb in een oude Aston Martin DB6 gereden. Daar genoot ik van."

Op de vraag of Newey in de herfst of de winter een besluit neemt, reageert hij bevestigend. "Dat is zeker het doel. Dan ben ik er wel uit."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Lando vs. Max McLaren stapte naar FIA om rijgedrag Verstappen