Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey verklaart afwijzen Ferrari en Hamilton: "Geen geheim van gemaakt"

De kogel is eindelijk door de kerk: Adrian Newey zal vanaf 2025 de overstap maken naar Aston Martin, maar waar is Ferrari precies gebleven in dat verhaal? De topontwerper legt zijn keuze uit.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Adrian Newey eerder dit jaar aankondigde dat 2024 zijn laatste seizoen in dienst van Red Bull zou zijn, bleef één prangende vraag lang onbeantwoord: is de topontwerper van plan zijn Formule 1-carrière te vervolgen en zo ja, waar? Na al die jaren bij onder andere Williams, McLaren en Red Bull begint het lijstje met overgebleven korter te worden, maar Newey heeft er nooit een geheim van gemaakt altijd nog eens de overstap te willen maken naar Ferrari.

Zijn vertrek bij Red Bull leek daarvoor de perfecte mogelijkheid te zijn, vooral nu ook Lewis Hamilton zich bij de Italiaanse renstal aan zal sluiten, maar toch is de keuze van Newey uiteindelijk op Aston Martin gevallen. Dat was natuurlijk groot nieuws en beide partijen kijken uit naar de samenwerking, die vanaf 1 maart 2025 van start zal gaan, maar hoe zit het met de Ferrari-droom van het Britse meesterbrein?

Newey legt, vlak na het aankondigen van zijn toekomstplannen, tegenover Sky Sports uit waarom hij Aston Martin uiteindelijk verkoos boven bijvoorbeeld Ferrari. "Een paar maanden na het aankondigen van mijn vertrek bij Red Bull had ik wel besloten dat ik in de Formule 1 wilde blijven. Toen kwam Ferrari natuurlijk als een van de mogelijke keuzes naar voren, want ik heb er al die jaren geen geheim van gemaakt dat ik graag nog een keer met Ferrari wilde werken."

"Maar ik heb ook altijd gezegd dat ik nog een keer met Fernando Alonso en Lewis Hamilton samen wil werken. Aangezien ze allebei voor andere teams rijden, kon ik maar één van mijn twee wensen in vervulling laten gaan. Maar uiteindelijk waren er wel meerdere redenen, waaronder de kans om aandeelhouder te worden en de toewijding van Lawrence Stroll (eigenaar van het F1-team van Aston Martin, red.), die me overhaalden om voor Aston Martin te kiezen."

Uiteindelijk was het de toewijding van Stroll die Newey ervan overtuigde dat Aston Martin de beste keuze zou zijn. "Hij is immers een van de laatste overgebleven teameigenaren die het team nog volgens de oudere standaarden leiden, dus op een hele actieve wijze. Frank Williams, Ron Dennis en Eddie Jordan deden dat bijvoorbeeld ook, zo'n twintig jaar geleden. Lawrence is de enige teameigenaar die op dit moment nog in dat rijtje past." 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull