Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey zet Red Bull-werkzaamheden voort na Aston Martin-switch

Als Adrian Newey vanaf 2025 aan de slag gaat bij Aston Martin, blijft hij toch ook werkzaam voor Red Bull. Hij laat zijn geesteskindje, de Red Bull RB17, niet in de steek.

Newey Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey is al sinds hij intern aankondigde Red Bull te verlaten niet meer betrokken bij het Formule 1-project van Red Bull. Wel werkt hij vol passie door aan de onlangs onthulde Red Bull RB17, de ultieme circuit-hypercar. Dat blijft hij doen tot aan zijn overstap naar Aston Martin, maar ook daarna nog.

"Sinds Suzuka, zeg eind april, maak ik geen deel meer uit van de Formule 1-formatie", zo vertelt Newey in de High Performance Podcast. "Ik ben echter wel hard blijven werken aan de RB17, wat een nevenproject is, een project ontstaan uit passie, iets waar ik ontzettend van geniet. Het is namelijk anders dan Formule 1, maar ik kan er wel al dezelfde principes in kwijt."

"Ik zal daar aan blijven werken tot aan 1 maart 2025 (als hij overstapt, red.), maar ik zal er na die eerste maart ook nog aan blijven werken. Misschien niet meer direct vanuit de fabriek, maar ik zal in contact staan met de jongens via videocalls en mail en dergelijke."

"En zodra de auto vanaf de zomer van '25 op het circuit getest gaat worden, dan zal ik die circuittest bij gaan wonen", zo vervolgt Newey. Het is een schappelijk gebaar van Aston Martin, maar vergeet niet dat men Newey nu al veel dank is verschuldigd voor het werk dat hij heeft gedaan aan de Aston Martin Valkyrie. Newey stond immers ook de wieg van die spectaculaire hypercar.

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull