Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek

Eddie Jordan, de manager van Adrian Newey, heeft zich uitgesproken over wat de volgende stap zal zijn van de topontwerper na zijn aanstaande vertrek bij Red Bull Racing.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het nieuws ging al een tijdje in de lucht en werd woensdag officieel bevestigd: Adrian Newey vertrekt in het eerste kwartaal van 2025 bij Red Bull Racing. Daarmee komt er na bijna twintig jaar een einde aan de succesvolle samenwerking. Newey won in zijn tijd bij de Oostenrijkse renstal zes constructeurstitels en zeven rijderskampioenschappen, waarvan er drie voor Max Verstappen waren.

Maar waar gaat Newey nu naartoe? Dat is de grote vraag. Wordt het Ferrari of Aston Martin of besluit hij dat het mooi is geweest en dat hij gaat genieten van zijn welverdiende pensioen? Eddie Jordan, voormalig teambaas in de Formule 1 en de manager van Newey, gaat er op in, in de podcast Formula For Success.

"Vergeet niet dat hij bij Red Bull onder constante druk heeft gestaan. Hij startte bij het team toen ze zevende of achtste werden in het kampioenschap. Ik weet niet hoeveel races ze nu hebben gewonnen met hem en teambaas Christian Horner erbij, het zijn er waarschijnlijk ongeveer 118. Dat geeft een belachelijke hoeveelheid druk."

Toekomst Newey

Newey wordt gelinkt aan een overstap naar Ferrari, nadat de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport meldde dat teambaas Frederic Vasseur eerder deze week naar Londen vloog om de topontwerper te ontmoeten. Jordan suggereert echter dat Newey zich liever even gedeisd houdt dan zich meteen in een nieuw avontuur te storten.

"Als hij er even tussenuit gaat en gewoon een tijdje gaat cruisen, dan zou iedereen dat begrijpen", zegt de oud-teambaas. "Ik denk dat dat waarschijnlijk aannemelijker is dan dat hij een andere mogelijke carrière aan gaat."

"De dingen zijn een beetje veranderd, hij is een beetje ouder geworden. Dit is een geweldig team, hij heeft geweldige coureurs gehad, hij heeft er geweldig personeel. Hij zou waarschijnlijk naar de toekomst moeten en willen kijken voor een verandering in zijn leven."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez