© Renault F1

Nieuwsoverzicht

'Nico Hülkenberg heeft zijn kansen bij Ferrari verspeeld'

04 dec. 2017 06:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Nico Hülkenberg werd in het verleden regelmatig gelinkt aan Ferrari, toch is het er tot op heden nog niet van gekomen. Volgens kenners in de paddock komt deze gedroomde transfer er ook niet meer voor Hülkenberg.

Hülkenberg ondanks talent nog altijd zonder podiumplaats

Volgens voormalig Formule 1 coureur Marc Surer heeft Hülkenberg zijn kans gehad en zit een droomtransfer naar de Italiaanse renstal er niet meer in. Aan Sky Sports licht hij zijn opmerkelijke visie toe.

"Ik kan me niet voorstellen dat er bij Ferrari twee Duitse coureurs rijden. Hülkenberg stond in het verleden wel op het lijstje van Ferrari toen de Italianen nog toegang hadden tot alle data van Sauber waar Hülkenberg op dat moment (2013) onder contract stond. Blijkbaar is er iets geweest waardoor Ferrari heeft besloten om hem niet binnen te halen. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat ze dat alsnog gaan doen. Zijn kansen zijn helaas geweest."

Ondanks dat Hülkenberg inmiddels er al acht seizoenen in de Formule 1 op heeft zitten, is het hem nog nooit gelukt om een podiumplaats te scoren. Ook voor Surer is het een raadsel waarom het Hülkenberg nog nooit is gelukt verder te komen dan een vierde plaats.

"Nico kan je eigenlijk alleen maar prijzen. Alleen in Azerbeidzjan heeft hij een grote kans op het podium verspeeld. Hij zal zichzelf die fout nooit vergeven. Hij is verder wel een hele constante rijder en weet precies hoe hij de auto voor een goede kwalificatieronde moet afstellen."

Surer krijgt vervolgens bijval van oud-collega, Martin Brundle, die stelt dat 2018 het jaar van Hülkenberg moet gaan worden.

"Nico is ongelofelijk snel en heeft veel talent. Daarom is het ook een raadsel waarom het hem nog niet is gelukt. Hij krijgt gewoon niet de resultaten die hij eigenlijk wel verdiend. De tijd begint voor hem te dringen, dus het moet in 2018 wel gaan gebeuren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen