© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Nico Hülkenberg: 'Max Verstappen nam bewust geen risico's'

28 mei 2018 13:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Nico Hülkenberg slaagde er tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco niet in om door te dringen tot Q3. Een sterke race leverde hem uiteindelijk de achtste plek op maar de Duitser voelde in de laatste ronden continu Max Verstappen in zijn nek hijgen.

Hülkenberg krijgt plek cadeau van teamgenoot Sainz

"De laatste ronden waren behoorlijk lastig want ik was alleen maar bezig met het letten op Max die zo dicht achter mij zat. Ik verwachtte elk moment dat hij een aanval zou inzetten. Ik zat continu in mijn spiegels te kijken," aldus Hülkenberg in gesprek met Motorsport-Total.

Hülkenberg ging als laatste coureur in de race naar binnen voor een nieuw setje banden en kwam pal voor de deur van Max Verstappen terug op de baan en direct achter zijn teamgenoot Carlos Sainz. Dankzij een teamorder ging de Spanjaard gewillig aan de kant en had Hülkenberg even rust.

Niet veel later ging ook Verstappen voorbij aan zijn vroegere teamgenoot en duurde het niet lang voor de Nederlander opnieuw in de versnellingsbak van Hülkenberg zat. Verstappen waagde in de slotfase geen aanval meer, mede ook omdat hem via de boordradio was verteld om een eventuele actie 'clean' te houden.

"Ja, ik heb er na afloop met Max nog om gelachen. Hij heeft zich echt gedeisd gehouden in die laatste ronden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen