Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Hulkenberg hangt de grapjas uit: 'Eindelijk het record voor mezelf!'

Tijdens de GP van Singapore reed Nico Hulkenberg een record uit de boeken. Dat was echter geen record waar de Duitser heel blij mee zal zijn. Hulkenberg is nu officieel de eerste coureur ooit die al 129 wedstrijden heeft gereden, zonder ook maar één keer op het podium te hebben gestaan. En gezien de huidige situatie zal dat aantal nog gaan oplopen.

Op de weg naar de Formule 1 won hij in bijna alle raceklassen waarin hij reed, maar in de Formule 1 is het er na bijna 8 seizoenen nog niet van gekomen. Zelfs een podiumplaats is nog niet gelukt voor Nico Hulkenberg, die sinds de GP van Singapore houder is van het record 'meeste GP's zonder podiumfinish'. Hulkenberg blijft er laconiek onder en ziet vooral de humor in van het 'mooie' record. "Eindelijk sta ik alleen bovenaan, ik heb er hard voor moeten werken!" , zegt hij met een knipoog. "Ik heb Adrian Sutil nog gebeld om te vragen hoe het nu verder moet met hem, nu ik zijn record heb afgepakt" , grapt Hulkenberg verder.

Twee weken terug leek het er heel even op dat Hulkenberg in zijn 128e race een podiumplaats kon behalen, maar door technische problemen viel hij uiteindelijk ver terug. Zelf had hij echter geen moment de illusie op het podium te eindigen. "In de beginfase reed ik heel even op de derde plaats, maar ik wist dat we nog twee uur te gaan hadden" , is Hulkenberg realistisch. "Ik heb ook geen moment gedacht aan het podium, de vierde plaats was het hoogst haalbare. En dat is helaas geen podiumplaats" , voegt hij daar aan toe.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi